2020-10-28 21:00

Manchester U - RB Leipzig
5 - 0

Manchester United 5- 0 RB Leipzig

Manchester United bjöd på drömfotboll och besegrade Leipzig med 5-0. Det var återigen inhopparna som blev avgörande för “ The Red Devils”. Inte minst Marcus Rashford som på 27 minuters speltid lyckades göra hattrick.

Manchester United: (4-3-1-2) De Gea- Wan Bissaka (Tuanzebe, 81:a) Lindelöf, Maguire,Shaw- Fred, Matic (Mctominay, 63:e),Pogba( Cavani,82:a)- Van De Beek(Fernandes,68:e)- Greenwood ( Rashford,63:e), Martial

RB Leipzig: ( 3-4-2-1) Gulacsi- Henrichs (Sabitzer,63:e), Upamecano, Halstenberg- Nkunku ( Sörloth,66:e) Konate, Kampl ( Kluivert, 74:e), Angelino- Olmo, Forsberg- Poulsen

Summering
Manchester United startade matchen i högt tempo och pressade tillbaka Leipzig under inledningen av första halvlek. Matchens första målchans fick brassen Fred som avlossade ett skott precis utanför straffområdet som räddades av Leipzig målvakten. Uniteds pigga start skulle ge utdelning, efter att Fred vunnit bollen på offensiv planhalva och passat vidare bollen till Paul Pogba som i sin tur slog en magnifik djupledsboll och frispelade Mason Greenwood. United talangen gjorde inget misstag och placerade in bollen ur en något snäv vinkel, 1-0 Manchester United efter 21 minuters spel. Målet VAR kollades för misstänkt offside men domaren valde att godkänna det.

Efter att ha tagit ledningen började United att backa hem samtidigt som Leipzig växte in mer i matchen. “ The Red Devils” hade stora problem med tyskarnas presspel. Trots att ha blivit tillbakapressade försvarade sig United bra och stoppade Leipzig att komma till några riktiga målchanser. 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvleken inleddes med en straffsituation där Leipzigs mittfältare Ibrahima Konate fått bollen på armen efter att ha blockerat ett inspel av Anthony Martial. Domaren valde att inte döma straff.

Uniteds breda bänk skulle till slut komma att fälla avgörandet i den här matchen. I den 63:e minuten kom Marcus Rashford in mot Greenwood och i den 68:e byttes Bruno Fernandes in mot Donny Van De Beek. Båda inhopparna klev in i handlingarna direkt. I den 74:e minuten kunde Marcus Rashford enkelt rulla in 2-0 efter att Bruno frispelade honom med en passning av högsta klass. Samme Rashford skulle även göra 3-0 och definitivt punktera matchen. United hade total lekstuga med Leipzigs försvar och spelade drömfotboll! Martial satte 4-0 på en straff som han själv fixat. Även 5-0 skulle komma och självklart var det Rashford som skulle göra det! Trots att han bara fick spela 27 minuter lyckades alltså engelsmannen med den enastående prestationen att göra ett hattrick! Manchester United har nu kopplat ett grepp om förstaplatsen i grupp H och kan vi bara hålla uppe den här typen av prestationer kan det räcka långt.

Tankar
Vilken prestation! Jag trodde på förhand att det skulle bli väldigt jämn och öppen match. Att United skulle vinna med 5-0 var något jag absolut inte trodde skulle ske. Skönt att vi lyckades ta säsongens första hemmaseger dessutom.

Det är återigen Solskjaers byten som ändrar på matchbilden. Så fort Rashford och Bruno kommer in går United från att vara tillbakapressade till att dominera matchen totalt. Det visar tydligt vilken offensiv bredd vi har i laget och det ger Solskjaer en del valmöjligheter inför kommande matcher.
Resultatet skickar tydliga signaler på att vi har något intressant på gång. Nu gäller det bara att hålla uppe den här typen av prestationer. Defensiven var fläckfri idag, även mittfältet imponerar Pogbas insats är hans bästa den här säsongen och fransmannen visar verkligen hur bra han kan vara när allt stämmer.

Matchens prestation är ju självklart Marcus Rashfords hattrick. Det finns inte mycket negativt att säga om Rashfords prestationer just nu. Han är glödhet på fotbollsplanen och utanför är hans insatser mot barnfattigdom enastående! Att han inte har kaptensbindeln i United enligt mig helt otroligt.

Nu har vi ett guldläge inför resten av gruppspelet. Tre poäng före både PSG och Leipzig och nu väntar ett dubbelmöte med gruppens slagpåse Istanbul Basaksehir. Sex poäng där och förstaplatsen i gruppen är klar. Men innan dess väntar på nytt en på förhand tuff match mot Arsenal i Premier League. Förhoppningsvis tar vi med oss dagens prestation dit och avfärdar Londonlaget relativt enkelt.

Slutresultat: 5-0, Målskyttar: Greenwood, Rashford x3, Martial
Bäst i United: Marcus Rashford