Old Trafford, 2021-02-02 21:15

Manchester U - Southampton
9 - 0

Manchester United- Southampton 9-0

Manchester United- Southampton 9-0

Rekordet för störst vinstmarginal i premier leagues historia innehar Manchester United och Leicester när lagen vann mot Ipswich respektive Southampton med 9-0. Det rekordet skulle tangeras under tisdagskvällen och " The Saints" skulle återigen få känna på hur det känns att bli totalt förnedrade men den här gången var det inte Leicester som stod för krossen utan Manchester United.

Manchester United ( 4-2-3-1):  De Gea- Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire,Shaw( Van de Beek, 46:e)- Fred, Mctominay- Greenwood, Fernandes, Rashford(James,60:e)- Cavani( Martial, 46:e)

Southampton ( 4-4-2): McCarthy- Ramsay, Bednarek, Stephens, Bertrand- Armstrong, Ward-Prowse, Jankewitz, Djenepo(Tchaptchet, 78:e) - Ings(Redmond,71:a), Adams

Summering
Gästerna skulle få en mardrömsstart på matchen. Redan efter 1 minut och 22 sekunder skulle 19 årige Alexandre Jankewitz få syna det röda kortet. Schweizaren satte in en vårdslös tackling på Scott Mctominay och domare Mike Dean hade inget annat val än att visa ut 19 åringen.

Detta gjorde att United kunde ta kontroll över matchen tidigt och gästerna fick knappt låna bollen utan "The Red Devils" belägrade Southamptons planhalva. Efter att ha matat inlägg i gästernas straffområde fick United till slut utdelning. Luke Shaw slog ett fint inlägg som ytterbackskollegan Wan-Bissaka kunde stöta in. Högerbacken har fått kritik för sina offensiva kvalitéer men här visade han sannerligen att det finns en del kunnande.

United hade total lekstuga och åtta minuter senare kom 2-0. Målet kom återigen till via vänsterkanten när Shaw och Greenwood kombinerade fint med varandra. Den sistnämde skulle passa Marcus Rashford som enkelt placerade in bollen i öppet mål och där kändes matchen klappad och klar.

Målen skulle dock fortsätta komma för United och återigen var det Rashford som var inblandad när han slog ett inlägg som Jan Bednarek stötte in i eget mål. Nästan så att man började tycka synd om sydkustlaget men man njuter ju alltid när United gör mål.

Målexpolsionen från " The Red Devils" var långt ifrån över och strax innan halvtid kunde Cavani nicka in 4-0 och återigen stod Luke Shaw för assisten. Debuterande högerbacken Ramsay hade sannerligen en tuff kväll då Shaw och Rashford gjorde lite vad de ville på hans kant. 4-0 i halvtid och känslan var att en ny 9-0 förnedring var på gång för Hasenhüttls gäng.

I halvtid valde Solskjaer att rotera lite och gör ett dubbelbyte. Shaw och Cavani byttes ut mot Van De Beek och Martial och det skulle visa sig ge önskad effekt. Det viktigaste målet för dagen skulle komma i den 70:e minuten när Martial ÄNTLIGEN fick bryta sin måltorka assisterad av Bruno Fernandes. Går nog att inte beskriva vilken betydelse det målet hade för fransmannen.

Kort därefter skulle Scott Mctomniay göra sitt tredje ligamål när han pangade in bollen från distans och Alex McCarthys mardrömskväll i Southampton målet fortsatte. Uniteds jakt på att tangera sitt egna rekord nämligen när man vann med 9-0 mot Ipswich kändes fullt möjligt. Det är tillsammans med Leicesters 9-0 kross av just Southampton 2019 den största marginal ett lag har vunnit med i Premier League.

Smällarna fortsatte komma för Southampton. Efter lång VAR koll tilldelades United en straff och olycksfågeln Jan Bednarek blev tveksamt utvisad. Bruno Fernades gjorde inga misstag och 7-0. Allt fungerade för United den här kvällen och var det en så kallad ketchupeffekt vi såg när Martial fick göra sitt andra för dagen.

Rekordet skulle tillslut tangeras och det skulle bli en ny 9-0 förlust för Southampton när inhopparen David James avslutade målskyttet. Prestationen var exakt det United behövde men man tycker ju såklart lite synd om Southampton som fått utstå två 9-0 förluster på ett drygt år.

Tankar
Ja, var ska man börja? En perfekt insats av United på alla sätt och vis. Visst matchen dör i princip direkt när Southampton får rött kort men att det skulle bli en sån här kross var det nog inte många som trodde. Offensiven var sprudlande Rashford 1+1, Bruno 1+2, Cavani 1 mål och Martial 2 mål! Helt rätt spelare som fick det att lossna i den här matchen då offensiven hackat lite de senaste matcherna. Framförallt var det otroligt viktigt att både Martial och Cavani fick näta då vi behöver anfallare som gör mål. Förhoppningsvis tar båda med sig den här insatserna till kommande matcher.

Vi tangerar vårt egna rekord på störst vinstmarginal i premier leagues historia och såklart hade man ju velat slå det men vi får vara nöjda med 9-0. Att det är Daniel James av alla som gör det sista målet var lite oväntat. Det visar bara återigen på att United hade den kvällen då allt verkligen stämde.

Nu har offensiven fått stå i fokus och med all rätt, men jag vill även berömma våra ytterbackar. Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka stod för två magnifika insatser och dominerade verkligen båda kanterna. Fint samspel mellan båda på 1-0 målet når Shaw slår inlägget som Wan-Bissaka stötte in. I dagsläget skulle jag säga vi har två av premier leagues bästa ytterbackar, om inte de bästa.

Hur mycket ska man ta med sig från den här prestationen då? Visst, United ställdes inte riktigt på prov och allt gick emot Southampton men att det lossnade för våra offensiva spelare är viktigt och en sån här typ av prestation kan enbart vara positivt. Nu har vi lika många poäng serieledande Manchester City förvisso med två matcher mer spelade men dagens insats visar att Manchester United är i toppen för att stanna.

Nu väntar Everton på lördag ett betydligt tuffare test. Förmodligen gör vi inga 10 mål och slår inte rekordet då heller men man ska aldrig säga aldrig.

Slutresultat: 9-0
Målskyttar: Wan-Bissaka, Rashford, Bednarek(självmål),Cavani, Martial X2, Mctominay, Fernandes, James
Bäst i United: Extremt svårt att välja en men, Bruno Fernandes
GGMU

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-02-03 00:12:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham