Stamford Bridge, 2021-04-03 13:30

Chelsea - WBA
2 - 5

Matchrapport: Chelsea-West Bromwich Albion: 2-5

Robin Hood-fasonerna fortsätter och West Brom stod för en rejäl skräll på Påskafton. 3-3 matchen i höstas framstår som medioker i jämförelse mot vad som hände på Stamford Bridge under lördagen

Det var ett favorittippat Chelsea som ställdes mot ett West Brom som förvisso spelat bättre senaste matcherna, men där tabellpositionen varit oförändrad. Chelsea har sett otäckt stabila ut sedan tränarbytet och få, om ens någon, hade kunnat förutse vad som komma skulle.

West Brom inledde bäst och Silva var nära att bli utvisad efter att ha rivit ner Pereira i matchens inledning. Efter VAR-granskning nöjde sig domaren med gult kort och Chelsea tog sedan över taktpinnen. 1-0 målet kom för hemmalaget, när Pulisic tryckte in returen efter en Alonsofrispark i 27e. Endast två minuter senare kom sedan det röda kortet för Silva, som fick sitt andra gula efter att ha sparkat ner Yokuslu när den förstnämnda försökt blockera ett skott. Lite väl hårt tycker säkert Chelseasupportrarna, men där Silva ger domaren en chans att ta ett beslut.
Med en man mer på banan började West Brom att ta över matchen. När Ivanovic, som ersatt skadade O´Shea, själv utgick skadad agerade Big Sam och satte in Callum Robinson, vilket säkerligen inte hade skett utan utvisningen.

På tilläggstid i första kom sedan vändningen. Johnstone skickade en känslig boll över hela planen till Pereira som iskallt skickade in kvitteringen. Två minuter senare fick samme Pereira bollen i offensivt straffområde och var lika kylig där. Han vände, vred och sköt in 1-2 målet precis innan halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte West Brom att trycka upp laget efter bästa förmåga och Robinson stötte in ett volleyskott efter en fin assist av Furlong i 63e. När Diagne fem minuter senare skickade in 1-4 efter ett fint anfall kändes det avgjort. Med höstens match i minnet höjdes oron när Mount reducerade till 2-4 endast tre minuter senare. Efter detta skapar Chelsea en hel del lägen och Zouma bränner ett jätteläge. Mål där och det hade blivit otäckt.
West Brom kunde hålla ut och eftermiddagen avslutades med att Robinson chippade in sitt andra för matchen.

2-5 och tre poäng som ingen räknat med. Oavsett vad så lever vi i alla fall tre veckor till med detta resultat. Det kändes som om vi var tillbaka till hösten 2019, med en frejdig offensiv och när allt gick med oss.
Nästa match hemma mot Southampton 12/4 klockan 19:00.

Spelarbetyg:

Johnstone 7:
Den engelska landslagsmålvakten gjorde en bra insats och stod för en otrolig assist som påbörjade vändningen. Slarvade stundtals i inläggspelet, men inget att göra vid målen.

Furlong 7:
Stabil bakåt och en fin assist till Robinsons första mål. Börjar kännas helt given.

O´Shea:
Utbytt mot Ivanovic i 24e. Spelade för kort tid för att bedömas.

Bartley 8:
I riktigt bra form nu och fina insatser kommer i princip varje vecka. Nickar, blockerar och styr, precis vad laget behöver.

Ajayi 8:
Tillbaka i elvan för första gången sedan utvisningen mot Burnley. Visar hur viktig han är, det är få i ligan som kan mäta sig med hans fysik. Viktig räddning på mållinjen efter att Johnstone slarvat.

Townsend 7:
Fick jobba en del defensivt innan utvisningen, men kunde sedan gå framåt och gör en hockeyassist på 1-4 målet.

Yokuslu 8:
Lite mer slarvig än vanligt, men överlag en stabil insats. Otrolig teknik, lugn med bollen och börjar växa ut till ett stort fynd.

Maitland-Niles 6:
Att se AMN spela innermittfältare är inte bra för blodtrycket. Fin teknik, men tar stora risker, vilket ibland behövs. Gör inte bort sig, men saknar den där spetsen som gjort att han spelat landskamper för England.

Phillips 7:
Vände sin negativa trend och bidrog i offensiven såväl som defensiven. Träffade ribban och var aktiv.

Pereira 10:
Ja vad ska man säga? Två mål och två assist. När han har en perfekt dag är det extremt svårt att stoppa honom. Teknik, smartness och kyla i de avgörande momenten. Frågan är om vi får behålla honom om han fortsätter såhär?

Diagne 7:
Viktig i mottagningsspelet och gör ett välförtjänt mål. Känns lite väl kantig ibland, men gör laget bättre.

Avbytare:
Ivanovic:
Inbytt i 24e och utbytt i 36e. Spelade för kort tid för att bedömas.

Robinson 9:

Inbytt i 36e när Ivanovic gick sönder. Vilken eftermiddag. Har nu gjort totalt fem mål i Premier League (varav fyra för Albion) och samtliga har kommit mot Chelsea. Iskall i avslutningsmomenten och nu borde han fått starta nästkommande match.