Monk och Swansea går skilda vägar

Monk och Swansea går skilda vägar

Efter en längre tids kräftgång så beslutades det igår att Swansea och Monk går skilda vägar.

Monk kom in som en temporär ersättare när Laudrup sparkades från klubben för två säsonger sedan, men blev sedemera även den permanenta ersättaren efter en imponerande vår. Efter att ha slagit poängrekord förra säsongen så kändes det som att relationen mellan Swansea och Monk skulle kunna bli långvarig. Denna säsong började också lysande, men efter september månad så har resultaten och spelet var under isen och laget är i dagsläget bara en poäng från strecket.
 
Därför kom det inte som någon överraskning att klubben och Monk beslutat att gå skilda vägar (klubben använder aldrig ordet sparkad i sitt tillkännagivande). Enligt klubben var det ett svårt men nödvändigt beslut och man tackar Monk för allt arbete som spelare och tränare. Till helgens match ser det ut som att klubben kommer ledas av klubblegendarerna Kristian O’Leary och Alan Curtis.
 
Permanenta ersättaren är dock ännu inte klart, men rykten går om att till exempel Rodgers skulle återvända till klubben (nått Rodgers verkar ha litet intresse av att göra) eller att Poyet skulle komma in. Oavsett vem det blir så gäller det att personen får spelarna att skärpa sig rejält, för spelarnas dåliga form har haft en stor roll i det dåliga spelet.

Anders Persson2015-12-10 08:52:03
Author

Fler artiklar om Swansea