Las Palmas - Numancia
3 - 1

Norwich - Chelsea 1-3 (0-1)
Inbytte Hazard jublar med Oscar efter sitt 2-1 mål.

Efter att först dominerat matchen släppte Chelsea in Norwich i matchen. Men när Hazard och Willian byttes in gjorde de ett varsitt mål inom loppet av en minut och punkterade matchen.

NORWICH
På planen från start: Ruddy; Martin, Bassong, Turner, Olsson; Howson, Tettey, Fer; Pilkington, Snodgrass (Redmond 81), van Wolfswinkel (Hooper 72).
Bänknötare: Bunn, Whittaker, Johnson, Hooper, Elmander, Redmond, R Bennett.
Mål: Pilkington (68)
Gula kort: Tettey (71)

CHELSEA
Den stolta startelvan: Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry, Cole (Hazard 75); Ramires, Lampard; Oscar, Mata (Willian 81), Schurrle; Ba (Eto’o 73).
De tålmodiga reservtrupperna: Schwarzer, Azpilicueta, Cahill, Essien, Willian, Hazard, Eto’o.
Hjältemodiga Målskyttar: Oscar (4), Hazard (85), Willian (86)
Våghalsiga Varningar: Oscar (62)

Chelsea ställde upp med ett mycket offensivt lag. Shürrle, Mata och Oscar på det offensiva mittfältet. Ba på topp med Eto’o på bänken redo att hoppa in om Ba nu inte skulle ta vara på detta gyllene läge att visa vad han går för. Och när vi pratar om avbytarbänken var jag tvungen att googla Schwarzer för att påminna mig om vad det var för typ (den nye andremålvakten visade det sig).

Vad gäller Norwich så har de spelare som på fullaste allvar har namn som Snodgrass, Bassong, Pilkington (snälla, kan det inte vara Karl Pikington?) och det något mer respektingivande van Wolfsvinkel. De hade Martin Olsson från start men det här med att Elmander hamnat på kanariefåglarnas avbytarbänk hade gått mig helt förbi. How the mighty has fallen.

Det var en solig dag i Norwich och någonstans på bortasektionen stod CSS egen chefsideolog. Hans öden och äventyr på Carrow Road lär vi få läsa mer om i bloggen framöver.

FÖRSTA HALVLEK

Chelsea rivstartade, det första anfallet resulterade i ett försök till avslut från Ba. Det andra anfallet slutade med att Ba trillade i straffområdet men han fick ingen straff med sig (vilket nog var ett korrekt domslut). Det tredje anfallet resulterar i ett mål. Oscar placerade in bollen vid bortre stolpen från straffområdeslinjen men det var Ba som gjorde grovjobbet. Allt detta skedde under matchens första tre minuter.

Även Chelseas medresta fans rivstartade. Redan i sjunde minuten hördes, som sig bör på Carrow Road, “We got Abramovich, you got a drunken b***h” vilket syftar på att Norwich City ägs av en brittisk TV-kock.

Chelsea dominerade matchen fullständigt i inledningen och i 14e minuten var Ba väldigt nära att dryga ut ledningen, men bollen rullade längs mållinjen och utanför. Knappt fem minuter senare var Ba igång igen och lyckades stressa Ruddy till ett rejält misstag och skapade därmed en situation ur ingenting alls. Dessvärre kom Bassong i vägen och redde upp situationen.

I 22a minuten kom Norwich första riktiga målchans. Oklart vad Chelseas backlinje egentligen höll på med och vem man ska skylla på (Luiz?) när van Wolfsvinkel lade ett inlägg till Howson som kunde dra på ett skott uppskattningsvis två och en halv decimeter (plus / minus fem centimeter) från mållinjen. Cech räddade med en benparad och istället för kvittering kom en resultatlös hörna.

I 28e minuten stressar Ba Ruddy till ytterligare ett misstag som nog borde resulterat i ett mål. Minuten senare var det på vippen att Ba lyckades upprepa bedriften. Målvakten, som ryktades vara på väg till landslagstruppen, hade stora problem under första halvlek och det största av dem hette Demba Ba.

Norwich andra målchans kom i 41a minuten, återigen var det ett inlägg från van Wolfsvinkels mot Howser som så när resulterade i en kvittering. Och just när jag, efter ytterligare en inte helt oäven chans från hemmalaget, trodde att Norwich hade kommit in i matchen lade Chelsea in en ny växel och satte en rejäl press med en väldigt långt anfall.

Chelsea dominerade spelet och satte tonen med ett tidigt mål. När även Ramires gick upp i anfallen kändes det nästan som att Chelsea spelade någon sorts 4-2-5 med Lampard och Luiz på mittfältet. Men så fort Norwich försökte kontra var hela laget med på defensiven och även om Norwich anföll emellanåt hade de svårt att komma till avslut. Efter en dryg halvtimme började Norwich spela upp sig en aning. Kanske berodde det på att Chelsea började slappna av i det defensiva arbetet. Hemmalaget fick dock inte mer än en handfull nämnvärda målchanser, den sista av dem via en farlig hörna i halvlekens slutsekunder.

ANDRA HALVLEK

Inget av lagen gjorde några byten under halvtidsvilan. För Chelseas del kändes detta ganska logiskt. Starelvan fungerade bra och ingen verkade ha sprungit slut på sig under den första halvleken.

Demba Ba rivstartade även den andra halvleken. Innan det ens spelats en minut var han mycket nära att lyckas skarva in ett mål efter fint förarbete från Shürrle och Ramires. Norwich första chans för halvleken kom någon minut senare och slutade med att Pilkington gick omkull i en duell med Ramires i straffområdet. Domaren friade men där hade Chelsea tur, det hade lika gärna kunnat bli en straffspark för Norwich.

Van Wolfsvinkel stod för nästa målchans (från misstänkt offsideläge) i ett Norwich som tog med sig sin positiva trend från slutet på den första halvleken. Terry räddade den situationen samtidigt som van Wolfsvinkel gick omkull, men inte heller denna gång får hemmalaget någon straff med sig.

När matchklockan passerat den 60e minuten kunde man konstatera att Norwich jobbat sig in i matchen och i perioder nu kunde föra spelet. Chelseaspelarna uppträdde lite frustrerat och här någonstans drog Oscar på sig ett gult kort när han kapade Snodgrass. Den unge brassen försökte revanchera sig när han strax därefter fick bollen i straffområdet, men skottet gick både över och utanför.

I den 68e matchminuten nickar van Wolfsvinkel ett inlägg mot Pilkington efter ett förarbete av Olsson. När Luiz inte riktigt hann med i försvarsarbetet kunde Pilkongton nicka in kvitteringen. Man kan inte lägga hela skulden på Luiz, som dittills gjort en väldigt bra match. Jag undrar var resten av försvararna befann sig.

Direkt efter kvitteringen gjordes Shürrle ned strax utanför straffområdet och Chelsea fick frispark i farligt läge. Lampard tog hand om den men och sköt utanför. Reprisen visar att den tog på armen på en Norwichspelare men domaren friade.

Van Wolfsvinkel byttes ut mot Hooper i 72a minuten och samtidigt byter Mourinho ut Ba mot Eto’o. I samma veva började Hazard värma upp och byttes sedermera in när Cole lunkade av planen och tog sig för magen eller kanske snarare revbenen. Det blev i alla fall ett offensivt byte som resulterade i att Chelsea gick ner på en trebackslinje.

Hazard och Eto’o såg pigga ut från början och gav Chelseas spel en liten energikick. Hazard fick snart ett fint läge i straffområdet men lyckades inte få skottet på mål. Det offensiva bytet öppnade dock upp för kontringar och Norwich kunde fortsätta skapa farligheter.

Mata, som inte gör sin bästa match i Chelseatröjan, byttes ut mot Willian i den 81a minuten. Samtidigt bytte Norwich ut Snoddgrass mot Redmond. Den sistnämnde fick på ett farligt skott mot mål det första han gjorde men Cech räddade. Redmond fick en ny jättechans minuten senare och Chelsea sattes under rejäl press.

Dagens dos av lyteskomik fick vi när Olsson försökte sig på ett avslut i straffområdet, sparkade hål i luften och trillade omkull.

När det blev Chelseas tur att spela kontringsspel så kunde Hazard snappa upp bollen efter en rensning och göra ett ledningsmål. Den olycksalige Ruddy i Norwichmålet borde nog ha tagit den. Han lyckades förvisso rensa bort bollen, men då hade bollen sedan länge och med råge passerat mållinjen. Redan i nästa anfall presenterade sig Willian i sin första  Premier League match. Med vänsterfoten får han till ett skott av guds nåde och vips så var det 3-1 till Chelsea.

Två inbytta spelare gjorde alltså mål. Det snappade givetvis bortasektionen upp och Mourinhos namn började eka över Carrow Road. Mourinho vinkade till de tillresta fansen samtidigt som Ba och Essien satt och skrattade i solskenet på bänken. Lampard var på vippen att utöka ledningen med en fin frispark. Livet lekte och trots fyra tillägsminuter kändes segern nu klar efter att luften slutligen gått ur kanariefåglarna som gav slaget förlorat.

SAMMANFATTNINGSVIS

Det här var en match som kunnat rinna Chelsea ur händerna. Trots att Chelsea dominerade större delen av den första halvleken totalt lyckades man bara göra ett enda mål istället för att punktera matchen redan där och då. Istället kunde Norwich jobba sig in i matchen och lyckades kvittera. Med luft under vingarna skapade kanariefåglarna sedan en rad farligheter. Matchen hade kunnat få ett högst olyckligt slut om inte Mourinho bytt in tre spelare varav två gjorde mål. Matchens höjdpunkt var Willians sätt att presentera sig i Premier League med ett grymt skott som resulterade i Chelseas tredje mål. Jag måste också lyfta fram Demba Ba som tog chansen att visa vad han går för och som mycket väl kan vara med och kriga om att vara förstavalet på topp.