Nyhetspanelen om Antony
Högeryttern Antony är klar för Manchester United

Nyhetspanelen om Antony

Manchester Uniteds femte nyförvärv för sommaren blev den brasilianska högeryttern Antony. United och Ajax ska ha kommit överens om en övergångssumma som landar på drygt en miljard kronor, enligt den nederländska klubbens hemsida. Kontraktet är påskrivet till 2027 med ett optionsår.

Antony flyttade till Ajax 2020 från den brasilianska klubben Sao Paolo. Han återförenas alltså med tränaren som tog honom till amsterdamklubben, Erik ten Hag. Den senaste tiden har varit turbulent för 22-åringen. Han har öppet deklarerat att han vill lämna Ajax och inte varit med i laget de senaste två matcherna. Nu har han lyckats få igenom en flytt och Unitedsupportrarna är spända på att se vad Antony kan uträtta i den röda tröjan.

Totalt har högeryttern gjort 57 matcher, 18 mål och 14 assist för Ajax. Under sin sejour i amsterdamklubben har han vunnit två Eredivisie-titlar. Det har även blivit en del landskamper för Brasilien och Antony ingick i truppen som tog OS-guld 2021.

De som ska diskutera värvningen av brassen i nyhetspanelen är: Viktor Rundlöf och Marcus Sundell
1. Spontana tankar om värvningen av Antony?
Marcus:  Spännande är första tanken. En spelare ETH verkligen velat ha under hela sommaren och som nu till slut blev klar. Sen betalar vi för mycket kan jag tycka, speciellt när vi kunde få honom för 60-80m € i början av sommaren som det pratade om då. Men det är tyvärr så här vi har agerat på transfermarknaden i ett par år. 

Viktor: Är extremt spänd på värvningen av Antony. Sett ett par matcher med Ajax och högeryttern har verkligen imponerat på mig. Han är en teknisk spelare och bidrar med mycket poäng, vilket är positivt. Uniteds offensiv har hackat i inledningen av säsongen och är behov av förstärkning. Förhoppningsvis kommer Antony in och bidrar direkt. Ten hag känner spelaren sen tidigare, vilket är positivt. Jag tror på succé!

2. Kommer brassen att vara given direkt i Ten Hags startelva?
Marcus: Det är ju en spelare som kan ETH spelsätt och han är i matchform redan. Verkar bli klar till matchen mot Arsenal och då tror jag han får börja på bänken. Efter det tror jag han kommer vara given i vår förstaelva.

Viktor: Ja. Med tanke på historiken i Ajax tror jag Antony kommer ha en nyckelroll i Uniteds offensiv. Då han primärt utgår från höger kan det eventuellt bli så att Jadon Sancho kommer att bli förpassad till bänken. Men jag ser hellre att brassen tar Rashfords plats. Det blir intressant och se hur ten Hag väljer formera offensiven nu i och med Antonys intåg och vem han väljer att peta.

3. Hur ser ni på att han bråkade sig bort från Ajax? Kan denna typ av mentalitet bli ett problem framöver?

Marcus: Jag tycker inte om när det går så långt att spelaren strejkar som Antony gjort i Ajax. Samtidigt har spelarna inte så mycket annat att ta till när de verkligen vill lämna, som han verkligen har velat. Vi ser ju att spelare bråkar sig bort oftare nuförtiden tycker jag. Sen tror jag inte det kommer vara några problem med hans mentalitet framöver. Han har fått sin flytt till en större klubb. Bara hoppas på att han levererar nu.

Viktor: Det är helt klart lite oroväckande signaler. Manchester United behöver inte fler divor som fokuserar på sin egna karriär snarare än klubben de spelar för. Jag väljer dock att se på det som att Antony verkligen ville till Manchester United och spela under ten Hag igen. Nu har han fått sin drömflytt och nu är det bara att svara upp till de högt ställda förväntningarna.

Vad är era tankar kring värvningen av brassen? Håller ni med panelen? Diskutera gärna i kommentarfältet

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-09-01 12:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham