Selhurst Park, 2021-02-28 13:00

Crystal Palace - Fulham
0 - 0

Oavgjort mellan Palace och Fulham

Oavgjort mellan Palace och Fulham

Det blev oavgjort på Selhurst Park. Chanserna var få åt båda håll men Fulham var närmast genom Josh Maja. Det räckte dessvärre inte den här gången och avståndet upp till Newcastle på säker mark är fortfarande tre poäng.

Fulham för dagen i helvitt mönstrade en relativt väntat startelva. Kenny Tete gick in på högerbacken, Ola Aina flyttade över till vänster och Antonee Robinson fick inleda på bänken. Högerytter för dagen var Bobby Decordova-Reid istället för Ivan Cavaleiro som startade mot Sheffield United.

Två lag som inte direkt är kända för blomstrande anfallsfotboll utkämpade inledningsvis en kamp som mest höll till på mittfältet. Crystal Palace saknade Wilfried Zaha, som gjort nio mål den här säsongen. Fulham saknade som vanligt kreatörer, öppnande löpningar och bolltempo. Laget slår sällan högriskpassningar, vilket gör att passningstempot blir lidande.

Första situationen som kan räknas som målchans kom i den 27:e minuten. Chansen var hemmalagets. Andros Townsend slog inlägget lurigt framför Areola, mot Ayew och Benteke som stormade fram. Mellan de fanns däremot Joachim Andersen som kom först på bollen och styrde den behärskad rätt i famnen på sin målvakt. 

Fulhams inledande chanser kom lite oväntat från Joachim Andersen. Dansken nådde högst på en hörna, utan att lyckas vinkla ner avslutet. Därefter var han först på en fin frispark från Ademola Lookman, med samma resultat. Två lägen som inte kändes särskilt farliga men hade Andersen varit något skickligare i sina avslut så var det absolut fullgoda möjligheter att ta ledningen på. 

Domare Taylor blåste av den första halvleken utan att något lag haft ett enda avslut på mål. 

Till den andra halvleken byttes Robinson in för Ola Aina. Amerikanen som är löpstark och gillar att följa med framåt i planen. Samtidigt som Ola Aina är den som levererat både mål och assist under säsongen.

Ruben Loftus-Cheek som varit relativt anonym på sin tidigare hemmaarena befann sig plötsligt med bollen utanför Palaces straffområdet. Milivojevic upptäckte snabbt faran och kapade engelsmannen. Frisparken tog Joachim Andersen lite oväntat hand om. Dansken som har en fin uppspelsfot, men som vi inte fått se ta hand om frisparkar. Avslutet blev dessvärre missriktat och bekymrade inte Guaita nämnvärt då det gick några meter utanför.

Efter att båda lagen turats om att dirigera matchen under en period kom sedan lite plötsligt en målchans. Andersen slog en boll som skar genom hemmalaget fram till Loftus-Cheek utanför straffområdet. Ruben skarvade bollen till Maja som vände upp för ett skott med sin vänsterfot. Avslutet gick strax utanför Guaitas högra stolpe. 

Bara minuter senare höll sig återigen Maja framme. Nyss inbytte Ivan Cavaleiro slog ett inlägg in i boxen. Maja nådde först och borde nog gjort mål men Guaita stod för en bra räddning. På efterföljande hörna blev det återigen farligt. Denna gång hamnade bollen hos Andersen som fick se sitt skott blockerat av Cahill.

Helt plötsligt hade Fulham skapat ett flertal chanser och man var inte klara där. Loftus-Cheek fick bollen utanför straffområdet och dundrade iväg ett skott med sin vänsterfot som dessvärre inte träffade mål.

Efter 73 minuter valde Parker att addera ytterlgiare hot till offensiven. Anguissa gick ut mot Mitrovic som alltså var tillbaka efter att ha insjuknat i covid-19 och missat ett antal matcher.

Efterföljande minuter var det Palace som hade mer av bollinnehavet. Tempot i matchen skruvades upp och båda lagen gick för tre poäng. De riktiga målchanserna uteblev däremot.
En nick från Tosin och ett missriktat skott från Lookman var det bästa man lyckades åstakomma, men ingen chans ställde Guaita på prov. 

Efter 93 spelade minuter blåstes matchen av och Fulham får endast med sig en poäng från Selhurst Park. Återigen en god försvarsinsats men samma gamla problem med målskyttet för Fulhams del. För dåligt tyvärr. 

 

Felix Jörnénfelix.jornen@gmail.com@FJornen2021-02-28 14:54:00
Author

Fler artiklar om Fulham