Officiellt: Cissé säljs till Kina
Cissés hyllning till den cancer-kämpande lagkamraten Jonas Gutierrez. "Always looking forward Jonas"

Officiellt: Cissé säljs till Kina

Newcastles nummer nio, Papiss Cissé säljs till den kinesiska klubben Shandong Luneng för en summa som ryktas vara kring £5m.

Avskedsbrevet till Cissé är en text för sig, senegalesaren har verkligen satt sin prägel i både positiv och negativ bemärkelse, på och utanför planen. Men en beskrivning är gemensam både på och utanför planen. Han är alltid glad och uttrycker så mycket kärlek, glädje och harmoni. Visst går det hem bättre utanför planen, för visst har flera av oss blivit frustrerade efter att Cissé tokglad joggat hem efter en bränd målchans.

Nu har det blivit dags för Cissé att passa vidare nummer nio till någon annan i laget, om den inte får ett avbrott tills någon förtjänat den, nummer nio betyder mycket i Newcastle med Shearer som den mest berömda bäraren. Han tog över numret från Andy Carroll, hemmasonen som vann alla Geordies hjärtan i en glädefylld Championship säsong. Från den dagen tills idag så har Cissé varit alltifrån klass till kass, och de som kommer minnas Cissé mest efter hans tid i England är vi Newcastle-fans, och Chelsea-fansen.

Efter fem år på Tyneside så har tiden kommit, det är dags för Cissé att flytta på sig. Den senaste tiden har han inte skänkt någon vidare glädje till Newcastle-supportrarna, då man ibland undrar om han tror det är en tävling om vem som lyckas få flest offsideavblåsningar emot sig under matchens 90 minuter. Om det hade varit en tävling hade han legat i toppen.

I ett lukrativt avtal så nobbar Cissé intresse från bland annat Watford och West Bromwich för en mer kassafylld flytt till den kinesiska förstaligan. Och för att ge en benämning åt laget så är det ett av de bättre i den kinesiska ligan. Cissé kommer också tränas av den före detta Fulham-managern Felix Magath, något som bör vara skönt för acklimatiseringen till det kinesiska klimatet både på och utanför planen.

Jag vill tacka Cissé för alla minnen, och framför allt för alla mål han gjort under sin tid på Tyneside. Det blev till slut 44 mål på 131 matcher, ett bra facit då han bland annat fick spela på högerkanten under Alan Pardew. 

Såhär säger Cissé i sitt avsked: “I will never forget them as long as I live and will be back at St James’ Park as a supporter alongside them some day.

“Every goal I scored in that famous No 9 shirt was for them.

“I hope the team are quickly back in the Premier League.

“We had some great times together and hopefully under Rafa those times return.”

Linus Skoglund2016-07-10 13:27:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies