Silly Season: Dobbie lämnar Swansea

Silly Season: Dobbie lämnar Swansea

BEKRÄFTADE ÖVERGÅNGAR

IN


15/6: Michael Laudrup
klar som Swanseas nye tränare. Han sägs ha 15 miljoner pund att få spendera i sommar.

11/7: Den offensiva mittfältaren Jonathan De Guzman ryktas vara på väg till Swansea. Laudrup tränade spelaren när han vara i Mallorca och när nuvarande klubben Villareal åkte ur högstaligan så är spelaren enligt rykten sugen på att lämna klubben (Daily Star). Spelaren är nu klar och kommer på lån med köpklausul)

11/7: Chico Flores är en 25-årig mittback som har kontrakt med Genoa i den italienska ligan. Senaste säsongen har han dock varit utlånad till Mallorca och ryktet säger nu att Swansea ska vara intresserad av att köpa den spanska mittbacken för 3 miljoner pund (South Wales Evening Post). Spelaren är nu klar och har skrivit på ett treårskontrakt.

17/7: Ytterligare en offensiv mittfältare kan vara på väg in. Den spanska mittfältaren Michu ryktas nämligen vara på väg. Enligt källor är ett bud på 1,7 miljoner pund accepterat av hans nuvarande klubb. Nu återstår bara för spelaren och Swansea att kommer överens om ryktena stämmer (Skysports).
20/7: Michu är nu klar enligt officiella hemsidan. 

17/8: Kyle Bartley är en ung mittback från Arsenal. Alla tidiningar och twitterflöden säger att han är klar för Swansea till en kostnad av 1 miljon pund (Wales Online m. fl.). Även officiella sidan bekräftar nu det hela. Spelaren har skivit ett treårskontrakt med Swansea.

20/8 Ki Sung-Yueng från Celtic ska vara klar i stort sett och det blir här frågan om ett rekordbud på mellan 5-8 miljoner pund. Enligt Swanseas ordförande Jenkins ska förhandlingar pågå med spelaren, dessa diskussioner är förhoppningsvis klara inom 24 timmar. Sydkoreanen har inte följt med Celtic till Sverige där man ska spela mot Helsingborg. (Telegraph.co.uk m.fl.)
24/8 Även officiella sidan skriver att spelaren är helt klar och blir den dyraste värvningen i klubbens historia. Läs mer här.

15/8 Pablo Hernandez från Valencia ryktas det nu om då Sinclair befaras lämna för Man City och man behöver bredd på kanterna. Spelaren har haft att göra med Laudrup tidigare, så visst kan det finnas substans i ryktet (ThisIsSouthWales m.fl.)
30/8 Spelaren är klar för Swansea och köps in för 5.5 miljoner pund.

UT

25/7: Många nätsidor skriver att Liverpool vill utlösa en klausul i Joe Allens kontrakt för att få över mittfältaren till Liverpool (trots överenskommelsen att inte köpa spelare från Swansea under ett år...). Detta skulle kosta Liverpool 15 miljoner pund (Sportsvibe m. fl.).
7/8: Manager Laudrup menar att Liverpool värvat dyra mittfältare som är sämre än Allen och att man inte släpper honom om inte Liverpool pungar ut över 20 miljoner pund. (goal.com m.fl)
10/8: Allen klar för Liverpool (officiella hemsidan).

Jose Moreira lämnar klubben efter att målvakten bara medverkat i en match under säsongen. Beslutet var gemensamt från klubben och spelaren (officiella hemsidan).


Vår 2012: Swanseas manager Brendan Rodgers  har hela tiden nämnts som ersättare i Spurs om Harry Redknapp tackar ja/accepteras som förbundskapten för England. (goal.com m.fl.)
1/5: Roy Hodgson klar som förbundskapten, så chansen att Rodgers stannar ökade nu markant.
18/5: Rodgers anses som en av kandidaterna att ta över efter Daglish i Liverpool. Dock måste Liverpool först få tillåtelse av Swansea för att prata med tränaren, något som klubben enligt källor ännu inte gett. Även förra Swansetränaren Martinez ryktas bli nya tränaren i Liverpool, här har klubben gått ut med att Liverpool fått tillåtelse att prata med Martinez (Liverpool Echo). Enligt Skysports ska Rodgers tackat nej till att prata med Liverpool. Swansea har gått ut med att Liverpool har kontaktat klubben men att Rodgers tackade nej.
23/5: Roma ska vara ute efter Rodgers namnteckning. (walesonline)
30/5: Flera nyhetskällor säger att Rodgers är klar för Liverpool  (UTV m.fl.)
31/5: Officiella hemsidan har gått ut med att de kommit överens om kompensationssumman för att Liverpool ska få värva Rodgers. Förutom Rodgers följer bland annat andratränaren Colin Pascoe med till Liverpool (officiella hemsidan).


1/6 Ferrie Bodde kommer efter en lång skadeperiod att släppas av Swansea.



28/6: Scott Sinclair intresserar alltid en rad klubbar, nu är det Fulham som ska vilja förstärka sin vänsterkant. (Goal.com)
17/8: Sinclair förknippas starkt med en övergång till Man City. Han vägrar också skriva på kontrakt med Swansea.
30/8 Sinclair är klar för Manchester City och säljs för 7-8 miljoner pund.

30/8 Andrea Orlandi och Fede Bessone lämnar Swansea för Brighton respektive Swindon.

31/8 Även Stephen Dobbie lämnar Swansea och följer med Orlandi till Brighton. Chanserna för spel kommer nu att öka markant.



SENASTE RYKTENA

30/8 Ashley Westwood sägs i stort sett vara klar. Spelaren hör hemma i i Crewe där han nyligen utsågs till kapten, han är 22-årig mittfältare men kan agera back också. Swansea ska ha lagt drygt 1 miljon pund för spelaren. (Creweguardian)

25/8 Marvin Emnes är alltid en ryktenas man och Swansea har velet värva anfallaren från Middlesbrough som gjorde succé när han lånades in för ett par säsonger sedan. Swansea bör tunna ut anfallsbesättningen (läs: Moore, Lita) innan någon ny anfallare köps in kan man tycka.

25/8 Garry Monk kommer knappt att få speltid och tyvärr får den gamle kaptenen och trotjänaren leta efter ny klubb om han ska få speltid. Bristol C ryktas det mest om.

23/8 Swansea behöver nya wingers när Sinclair snart går till Man City. Förutom Hernandez ryktas det om Blackpools
Tom Ince och Bristol C:s Albert Adomah.

8/8 Itay Shechter från Kaiserslautern ryktas vara väldigt nära ett låneavtal med Swansea. Spelaren måste få till ett arbetstillstånd (Israel) men frågan är om han verkligen kan anses ge Graham konkurrens i anfallet? (thisissouthwales m.fl.)
10/8: Trots att han inte är helt klar för Swansea så kommer Shechter finnas med i truppen som spelar mot FC Stuttgart på lördagen (officiella hemsidan).

31/7: Swansea ska enligt ryktena ha laget ett bud på anfallaren Simon Cox som spelar för WBA. Dock är det flera andra klubbar som ska vara intresserade av att köpa spelaren (Wales Online).

21/6: Otman Bakkal kommer från PSV och sägs vara spelaren som Swansea ska värva om Siggy inte kommer. 27-åringen är för allmänheten mest känd för att ha blivit biten av Luis Suarez. Spelaren var dock utlånad till Feyenoord förra säsongen, men det brukar ju vara ett gott tecken (läs:Sigurdsson). (dailymail.co.uk)

18/6: Edouard Duplan är winger och ses som en av de de bästa på sin position i Holland. Hemmahörandes i Utrecht vill 29-åringen nu prova lyckan i PL och Swansea sägs leda denna jakt. (SkySports). Enligt Daily Mail ska Swansea bud inte godkänts av Utrecht (Daily mail).

17/6: Marcus Rosenberg påstås intressera Laudrup som Swanseas första Swanseavärvning. Efter 5 år i Werder Bremen står Rosenberg kontraktslös. Flera klubbar sägs vara intresserade och vi får se om spel i PL kan locka Rosenberg. (dailymail.co.uk)



9/5 Michel Vorm, Swanseas målvakt, lär vara ett hett ämne i sommar och nu nämns Arsenal som intresserade (givemefootball m.fl.)
15/5 Vorm säger själv att han inte kommer att gå till någon klubb för att vara andrahandsval, inte ens om det rör sig om en storklubb. (gunnersphere.com)


Smårykten:
# Thomas Kahlenberg, Evian (utlånad fr. Wolfsburg), mittfältare
# Michael Krohn-Delhi, Bröndby,  mittfältare
# Jens Toornstra, ADO, mittfältare
# Christian Kum, ADO, försvarare
# Chris McCann, Burnley, mittfältare
# Matt Phillips, Blackpool, anfallare
# John Guidetti, Man City, anfallare
# Albert Adomah, Bristol C., mittfältare
# Dos Santos, Spurs, anfallare
# Dominic Chatto, Häcken, mittfältare

Avfärdade rykten

1/5: Gylfi Sigurdsson har gjort stor succé i Swansea sedan han lånats in från Hoffenheim. Det har ryktats om intresse från storklubbar som Manchester United, Arsenal och Liverpool samt bud i £10M-klassen. Ändå är Swansea inställda på att spelaren kommer att skriva på för just Swansea. (clubcall m.fl.)
4/5: Swansea har enligt rykten budat 8.2 miljoner pund för "Siggy", vilket Hoffenheim tackat nej till. (Daily Mail m.fl.)
18/5: Det ryktas att Swansea är beredd att på nytt slå sitt transferrekord för att få över islänningen på permanent basis. Huw Jenkins ska vara i Tyskland och förhandla med Sigurdssons nuvarande klubb Hoffenheim (thisissouthwales).
24/5: Enligt flera sajter, speciellt tyska, har klubbarna kommit överens om ett pris på drygt 7 miljoner pund, nytt rekord i Swansea. Nu ska det vara en fråga om att spelaren och Swansea ska enas om personliga detaljer i ett eventuellt kontrakt. (Skysports m.fl)
28/5: Sigurdsson är numera en Swanseaspelare efter att Swansea betalat 6,8 miljoner pund till Hoffenheim (officiella hemsidan).
6/6: Sigurdsson verkar nu inte alls vara särskilt sugen på att flytta till Swansea efter att Rodgers lämnade klubben (Fotball365.com).
21/6: Spelaren har pratat med Laudrup förra helgen och islänningen har fått en deadline av Hoffenheim till 30/6: inga beslut tagna då och han får återvända till Tyskland.
4/6: Sigurdsson är klar för Tottenham.

Redaktionen2012-08-31 23:57:00
Author

Fler artiklar om Swansea