Övergångsrykten januari 2012: Curtis Obeng kommer innan kl 24? Ja.

Övergångsrykten januari 2012: Curtis Obeng kommer innan kl 24? Ja.

Manager Brendan Rodgers har pratat om "tre in, tre ut" i januarifönstret så kanske väntar lite mer aktivitet än vanligt...ja, han har till och med pratat om sex nya ansikten.

KLARA IN

Rory Donnelly  spelar i Cliftonville som tillhör Nordirland. Rodgers har själv tagit flygit dit för att bevaka den 19-årige anfallaren. Vi får se vad som händer, 14 andra klubbar är intresserade! (dailymail)
Swansea har budat 100.000 pund för spelaren (6/12) Swansea har nu inkommit med ett ännu högre bud. (10/12). Everton samt Liverpool (200.000 pund) har budat över Swansea men Swans har matchat detta! Donnelly sägs återigen vara närmast den walesiska klubben. (28/12) Donnelly genomgår medicinsk undersökning (30/12). Senare under dagen skrev Donnelly på ett kontrakt till sommaren 2015.

Gylfi Sigurdsson är en 22-årig central mittfältare från Hoffenheim. Trots att han bara startade 13 matcher förra säsongen blev han av fansen vald till klubbens spelare. Han har känsla för mål, när han tidigare spelde för Reading (manager Rodgers-koppling?) gjorde han 19 mål på drygt 40 matcher. En offensiv central mittfältare är exakt vad Swansea behöver. Enligt spelaren har ett lån med Swans säsongen ut redan tecknats. (vitalfootball m.fl.) Officiella hemsidan har bekräftat lånet (officiella hemsidan)

Darnel Situ var i stort sett klar redan i somras men FIFA ogiltigförklarade affären. Den 19-årige backen från Lens har tränat en del med klubben under hösten och är således redan "inskolad" i klubbens atmosfär. Nu hoppas Swansea att dealen kan vara klar innan FA-cupmötet mot Barnsley på lördag (7/1). (clubcall m-fl.). Situ är nu (10/1) helt klar för Swansea på ett tvåårskontrakt. (officiella)

Josh McEachran är en av Chelseas största talanger just nu och det talas om att han ska ta över efter en viss Frank Lampard på mittfältet. Affären rör sig om ett lån ifall den blir av. Spelaren är vänsterfotad och trivs bäst centralt (även vänsterkanten fungerar). 18-åringen har skrivit på ett färskt femårskontrakt med Chelsea vilket underförstått tyder på att man verkligen tror på honom. Just nu får han nästan ingen speltid. Andre Villa-Boas har ändå öst beröm över honom och sagt att han ligger några sekunder före de flesta andra spelare då han har enorm spelförståelse. McEachran har representerat England på alla U-nivåer, även U-21 trots sin ålder. (goal.com m.fl.) Ryktet har tagit ny fart. Enligt media ska Swansea vara väldigt nära ett låneavtal säsongen ut och spelaren ska vara klar inför söndagens (15/1) match mot Arsenal (tribalfootball m.fl.) Spelaren är nu (12/1) klar men Chelsea har problem med skador och släpper inte spelaren förrän situationen är löst. (clubcall m.fl) 17/1 är det klart att Mackan är klar för Swansea. (SKY m.fl.)

Curtis Obeng från Wrexham är högerback och förre detta engelsk landslagsman (U-19) och det sägs att klubbarna är överens om ett bud på 200.000 pund. Frågan är vad som då händer med Jazz Richards som just nu är andraval på positionen efter givne Angel Rangel. (bbc mfl.) Nyheten om Obengs övergång blev officiell strax efter 23. (officiella)

KLARA UT

David Cotterill har fått betalt för att köpas loss från kontraktet. Båda parter uppskattade detta och ja, de flesta fans också.

Tom Butler är en gammal trotjänare som inte längre har någon chans till spel i klubben. Detta gäller även Craig Beattie som inte har någon framtid i Swansea. Bådas kontrakt har brutits efter ömsesidiga beslurt. (officiella)

UTLÅNAD

(oktober-november)

Casey Thomas, Swanseas lovande anfallare, lånas ut till Colchester fram till 2:a januari.

Redaktionen2012-01-31 23:25:00
Author

Fler artiklar om Swansea