2020-10-20 21:00

PSG - Manchester U
1 - 2

Paris Saint-Germain - Manchester United 1-2

En till magisk kväll i Paris! PSG - Manchester United slutar med en sensationell seger för "The Red Devils" med 1-2 efter Rashfords fina avslut i den 87:e minuten. En repris i Paris där vinnaren återigen heter Manchester United.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelof, Shaw, Telles - Fred, McTominay -
Fernandes - Rashford, Martial.

Paris Saint-Germain:
 Navas - Florenzi, Diallo, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Danilo, Herrera -
Di Maria, Mbappé, Neymar.

Summering:
En favorit i repris! Magi är väl att ta i kanske? Men ack vilken bra match, det för kvällen svartvit-randiga laget, gjorde i den franska huvudstaden. Ett PSG utan några tunga pjäser som Marquinos, Bernat och Icardi men ändå med ett hav av stjärnor både i startelvan och på hemmabänken. På andra sidan stod ett annat skadedrabbat lag i form av Manchester United där stjärnorna Cavani, Maguire och Greenwood bland annat saknades. Trots alla skador i båda lagen var det ett bortalag som visste exakt hur man ska spela mot ett stjärnspäckat PSG.

Första halvlek var inte någon halvlek som kommer komma med i historieböckerna direkt. Ett bolleinnehav som dominerades av hemmalaget men de riktigt vassa chanserna uteblev. Man United låg på kontring och kändes faktiskt alltid farliga i sina uppstick och som seden säger är straffen ett brev på posten. Bruno stegar fram och VAR gör sin vana trogen  (uppmärksammar att Navas inte står på linjen) och räddar Fernandes andra straffmiss på några dagar. Den andra straffen? Ja, den satt på samma ställe och denna gång i nätmaskorna. 0-1 i paus.

Den andra halvleken bjöd verkligen tv-tittarna på betydligt mer underhållning. Det var fart och fläkt nästintill hela tiden. Var det för att PSG la in en ytterliggare växel? Ja, mycket tydde ändå på det men United stod upp bra och kändes faktiskt lika farliga i det motsatta straffområdet. En formsvag Martial hade för kvällen spelat upp sig men det lilla extra lös med sin frånvaro, tills... Ja... Han satte ett mål. Målet han gjorde var dock i fel bur och betydde 1-1 efter en (fin) nick på en hörna från vänster. Matchen fortsatte i samma höga tempo och chanserna avlös varandra från bägge lagen. Mbappe, Di Maria och Neymar var alla svårstoppade men den som återigen skulle få det sista ordet den där kvällen i Paris, ja han hette Marcus Rashford. Denna gång gjorde han det genom ett skott precis utanför straffområdet i den 87.e men resultatet är densamma, nämligen vinst för Manchester united.

Mina tankar:
Mycket positivt att ta med sig från kvällen i Paris. På förhand ett skrämande läge då frontrion på andra sidan bestod av Neymar, Di Maria och Mbappe samtidigt som Maguire var borta och United tvingades spela en fembacklinje med nya namn som Telles och Tuanzebe som inte spelat på jag vet inte hur länge. Men i ärlighetens namn tycker jag backlinjen gör ett riktigt starkt jobb mot ett riktigt riktigt bra motstånd. Det var längesedan man sade de orden känns det som.

I övrigt var det en underhållande match överlag och ett blekt hemmalag i första halvlek som steppade upp rejält i den andra. Manchetser United stod upp bra hela matchen och är faktiskt helt välförtjänta att ta tre poäng efter 90 minuter plus tillägg. En stark insats av ett skadedrabbat United där Ole Gunnar Solskjaer får ett välbehövligt andrum inför nästa stora utmaning, nämligen Chelsea i Premier League på lördag. Inför skrev jag att det var upp till bevis United och återigen bevisade det röda gänget från Manchester en favorit i repris i Paris. Tre poäng mot PSG i Champions League, låt det smaka!

Slutresultat: 1-2 (0-1)
Målskyttar: Fernandes, Martial (självmål), Rashford
Bäst i United: Tuanzebe