Pre season: Manchester United 4 - 0 Everton

Pre season: Manchester United 4 - 0 Everton

I sista matchen på försäsongen besegrar vi Everton med övertygande 4-0. Och dagens startelva är nog inte helt olik den som väntas om en vecka.

Summering

Matchen igenom står hemmalaget för en väl genomförd match och det är framförallt första halvlek som sticker ut. Det är Mason Greenwood som öppnar målskyttet när Jordan Pickford fumlar och inte långt därefter står kapten Harry Maguire för ett riktigt klassmål när han elegant nickar in 2-0 efter hörna från Luke Shaw. Och på tal om klassmål kommer det ytterligare ett i första halvlek då Bruno Fernandes placerar in en frispark över muren och utom chans för Pickford.

Paul Pogba och Fred får spela hela andra halvlek och helst den förstnämnda verkar vara på spelhumör efter ledigheten. Även en rad andra spelare ges minuter och tillslut fastställs resultatet till 4-0 på övertid när ingen mindre än Diogo Dalot nätar.

United är överlägsna sett till både bollinnehav och avslut och detta får ses som något av ett formbesked inför nästa helgs ligastart.

Tankar

Våra giganter, de som spelar med något mer press på sig än de andra spelar bra. Tänker främst på Maguire, Shaw, Fernandes och Pogba. Maguire visar större självförtroende än tidigare och känns sylvass på offensiva fasta. Shaw, som länge varit i högform, ångar på längs sin kant och slår sanslöst bra inlägg med vänsterfoten. Fernandes, som var aningen blek under EM, hittar rätt med det mesta direkt i den röda tröjan. Och Pogba verkar motiverad, och då vet vi alla vilken nivå han håller.

Vårt innermittfält är en enda stor positiv röra. Idag spelade Nemanja Matic, Donny van de Beek och Fernandes från start, medan Fred, Pogba och Scott McTominay alla var på plan under andra halvlek. Hur Ole-Gunnar Solskjaer tänker kring formeringen vet ingen men klart är att vi har många aspiranter på platserna. Och sett i det långa loppet med många matcher är det såklart bra. Om en vecka tror jag att Fernandes, Pogba och Matic startar.

David De Gea ser taggad ut och tar för sig. Han står inte för några jätteräddningar idag men finns där på rätt plats och visar att han vill leda backlinjen än mer. Helst verbalt är han igång på något av en ny nivå och det är ett tecken på att han vill utvecklas.

Sist; åskådarna och fansen är tillbaka. Om inte alla men nu är det nära. Och visst borde detta resultera i att vi spelar bättre på hemmaplan? Tänk om vi kan hålla på en god bortaform och samtidigt spela upp oss på hemmaplan.

Bäst i United - Luke Shaw

Joel Åkerberg2021-08-08 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham