Pre season: QPR 4 - Manchester United 2

Pre season: QPR 4 - Manchester United 2

Vi gästade QPR för försäsongens andra match och det visade sig inte bli någon enkel uppgift. Vi förlorar matchen med 4-2 men kan ändå skymta en hel del fina intentioner. Jessie lingard och Anthony Elanga gör våra mål och tillhör också de bästa spelarna för dagen.

Summering

Första halvlek

Matchen kickar igång på Kiyan Prince Foundation Stadium i London och vi kan konstatera en nästan fullsatt stadium. Underbart. Vi ser att United ställer upp en liknande men något starkare elva än senast med ett par spelare från start som mycket väl kan starta även när ligan drar igång. Tänker inte minst på Mason Greenwood och Aaron Wan-Bisakka.

QPR som slutade 9:a i Championship förra säsongen drar upp tempot direkt i matchen och visar att dom kommer gå in för det här. Samma tendens kan vi se hos bortalaget som leds av serben Nemanja Matic som är kapten för eftermiddagen.

I början av matchen kan vi många gånger se hur trion Pellistri, Greenwood och Lingard väl samspelar och redan i 3:e minuten ger det utdelning när Lingard enkelt stöter in 1-0 för bortalaget. QPR vill dock inte vara sämre och svarar snabbt genom ingen mindre än Charlie Austin som nickar in 1-1. Austin får väl gå upp lite väl enkelt och fritt kan tyckas.

Första 20 minuterna är fartfyllda och vi ser vi två lag som löper och sätter press. Matic har mycket boll på mitten och som ovan nämnt har vi unga och hungriga spelare på topp som hugger på det mesta. Även Daniel James kommer runt på sin kant ett par gånger men tyvärr saknar inspelen klass.

Mot slutet av första halvlek ges ett par halvchanser åt båda lagen men inte mer än så. 1-1 står sig. 

Andra halvlek

Ett par byten görs och bl.a. kommer Anthony Elanga in, och det dröjer inte länge förrän han är nära att näta när han visar prov på sin snabbhet. Dock blir förstatouchen dålig och målvakten hinner ut. 

Istället är det QPR som tar över showen och lyckas på kort tid göra både 2-1, 3-1 och 4-1. Snygga mål dessutom och inte mycket att göra för Lee Grant som blivit inbytt i paus. QPR som mest visat upp sin fysik så långt blir plötsligt väldigt effektiva och det hela känns snöpligt.

United gör ytterligare några byten och in kommer Shola Shoretire, Dylan Levitt, Ethan Galbraith och Hannibal Mejbri. Och nu är laget ungt. Bortalaget känns dock som i chock efter de snabba mål som QPR levererat och tyvärr blir händelsefattigt en ganska lång tid framåt.

Sakta men säkert rullar dock den unga maskinen igång spelet och i minut 74 är det så dags när Shoretire lirkar fram bollen till Elanga som elegant vänder och snyggt placerar bollen vid stolproten. Vi har 4-2 och vi ser lite hopp. 

United öser på mot slutet men samtidigt vill inte QPR vara sämre och slår ständigt tillbaka. Det är nära ett par gånger om för bortalaget och det är inte sällan unga Elanga som ligger bakom.

Slutresultatet skrivs 4-2 och vi gratulerar QPR till segern.

Tankar

En första tanke som slår mig är att kaptenen för dagen, Matic, inte känns sämre än förra säsongen och således kommer kunna bidra i sin släpande roll mellan varven. Dessutom har han erfarenheten som många av de andra saknar. Lingard ser bra ut, det går inte förneka. I sin svacka hade han en tendens att ofta springa fel och slarva på det. Det syns inte nu. I stället har vi en spelare som flyter fram och vars passningar och avslut i sin helhet ser bra ut. Sist men inte minst är det en fröjd att se Elanga. Vilken fart och så många kvaliteter. Han verkar kunna spela överallt och ser minst sagt ut att ha ett sinne för mål. Blir intressant att följa hans utveckling och frågan är hur långt han egentligen har kvar till att på riktigt kunna bidra i våra stora matcher.

Bäst i United

Anthony Elanga!

Joel Åkerberg2021-07-24 18:38:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham