Burnley - Manchester C
0 - 2

Proffsig insats av City
Sterling uppskattas efter en av sina två assist

Det skedde inga smällkarameller under lördagseftermiddagen. Liverpool vann först komfortabelt och sedan svarade City upp med att göra detsamma. Segersiffrorna skrevs till 2-0 efter mål av Kevin De Bruyne och Ilkay Gundogan.

Citys startelva
Ederson
Walker, Laporte, Ake, Cancelo
De Bruyne, Rodri, Gundogan
Sterling, Foden, Grealish

Matchens första chans skapades faktiskt av Burnley. Lennon slevade i väg ett fint inlägg som Brownhill nickade utanför mål. Sedan tog City över och efter bara fyra spelade minuter stod det 1-0. Rodri levererade en bra passning till Sterling på högerkanten, som passade i sidled till De Bruyne som från nära håll sparkade in 1-0 i mål.

Bara minuten senare passade De Bruyne till Rodri, som sköt ett hårt skott som Pope gjorde en bra räddning på. Rodri testade minuten senare att avsluta ännu en gång, men då gick bollen utanför efter att Laporte nickat bollen till sin landsman efter en hörna.

City fortsatte dominera och i 25:e minuten kom 2-0. De Bruyne levererade bollen till Sterling, som levererade en fin snett-inåt-bakåt-passning till Gundogan som sparkade in bollen i mål. Resten av halvleken fortsatte City att dominera och kontrollera, men utan att skapa några heta målchanser.

I inledningen av andra halvlek levererade Cancelo ett bra inlägg till Foden som klackade bollen mot mål, men rakt på Pope. Minuten senare räddade Pope ett hårt avslut av Gundogan.

Med halvtimmen kvar byttes Foden ut mot Jesus. Bara ett par minuter in i inhoppet var Jesus nära att sparka in bollen i mål efter ännu en fin snett-inåt-bakåt-passning av Sterling. Men avslutet gick strax utanför mål.

Med kvarten var skapade faktiskt Burnley en chans efter ett slarvigt bolltapp av Grealish. Rodriguez tog bollen och sköt hårt, men rakt på Ederson som räddade komfortabelt. Minuterna senare byttes De Bruyne in och in kom istället Bernardo.

I matchens slutskede borde Jesus blivit målskytt, men han sköt först i stolpen och senare utanför på sin egen retur efter ett fint inlägg av Bernardo.

City gjorde jobbet
Det här var väl sett över 90 minuter ingen minnesvärd match. Spänningen dog definitivt i den 25:e minuten och City spelade i princip av de sista 65 minuterna. Men det var proffsigt agerat och jobbet blev gjort. På något sätt blir det en ultimat uppladdning inför en extrem period då känslan är att säsongen definieras. City ska möta Atletico Madrid gånger två i Champions Leagues kvarstfinal. Dessutom stundar hemmamatchen mot Liverpool i ligan nästa söndag och helgen efter det väntar Liverpool i FA Cupens semifinal.

+++ Raheem Sterling: gjorde två assist. Fina passningar snett-inåt-bakåt från kanten som Burnley hade svårt att försvara sig emot.

++ Kevin De Bruyne: gör ett mål och är även inblandad i Gundogans mål.

+ Ilkay Gundogan: gjorde det matchavgörande målet i 25:e minuten.