Dubbel straffräddning av Sean Thomas när reservlaget tappade ledning.

1-1 Lowe (54)
1-2 Gatting (55)

QPR: 1.Thomas, 2.Yelland, 3.Hislop (17.Goode 86), 4.Tchakounte, 5.Howell, 6.Kanyuka, 7.Bailey, 8.Bircham (12.Maguire 72), 9.Baidoo, 10.Gallen, 11.Donnelly. Ej använda avbytare: 14.Smart, 15.Coyne, 16.Watanabe

Brighton: 1.Kuipers, 2.Breach, 3.Rents, 4.Lowe, 5.Elphick, 6.Chamberlain, 7.Cox, 8.Fraser, 9.Gatting, 10.Loft, 11.Frutos. Ej använda avbytare: 12.P.Hinshelwood, 13.Winterton (mv), 14.Cobbs, 15.Skinner, 16.Gargan

Trots tidig ledning och övervikt i målchanser fick reservlaget se sig besegrade i tisdagens seriepremiär hemma mot Brighton.

Nye reservlagsmanagern Justin Skinner hade så här tidigt på säsongen gott om spelare till sitt förfogande och laget blev som väntat en blandning mellan spelare som inte tagit en plats i startelvan och de äldre och något mer rutinerade ungdomarna. Från A-truppen fanns Kevin Gallen med hela matchen för att få upp sitt matchtempo. Även Marc Bircham, Scott Donnelly och Shabazz Baidoo återfanns i startelvan liksom nyförvärvet Armel Tchakounte.

Brightons lag, coachade av förre Sheffield United-spelaren Bob Booker och Dean Wilkins (bror till Ray) med förflutet som spelare i både Brighton och QPR, innehöll bland annat rutinerade målvakten Michel Kuipers och backen Gary Elphick. Bland ungdomar med ligarutin återfanns bland andra Doug Loft och Joe Gatting, som bägge hoppade in mot QPR på Loftus Road i våras.

Rangers inledde bäst och efter en dryg kvarts spel kunde Baidoo göra matchens första mål då han kunde slå Stefan Baileys inlägg förbi Michel Kuipers.

Minuter efter målet testade Matthew Hislop Kuipers och Pat Kanyuka hade chansen att dubbla ledningen men hans nick efter en hörna smet precis över ribban.

Matchen tappade i tempo, men väcktes till liv efter en dryg halvtimme när Hislop fällde Frutos i efter straffområde. Gatting slog straffen, men inte bättre än att Sean Thomas kunde rädda den. Linjedomaren viftade dock febrilt med flaggan och påpekade för domaren att Thomas lämnat sin mållinje för tidigt. Thomas protesterade och varnades för detta. Straffen slogs om och Gatting placerade bollen på samma ställe igen, vilket Thomas läste och räddade på nytt.

Sista kvarten av första halvlek blev avslagen och lagen gick till halvtidsvila med Rangers i 1-0 ledning.

I andra halvlek jagade Brighton en kvittering med sitt tremannaanfall och Thomas svarade för en bra räddning då han tippade en nick från Loft strax utanför.

Tio minuter in på halvleken kunde Rangers försvar inte hålla emot längre. Loft höll sig framme på en hörna från Fraser och nickade bollen förbi en chanlös Thomas.

QPR hann inte mer än göra avspark efter målet då Donnelly tappade bollen till Fraser på egen planhalva. Fraser hittade Gatting som fick drömträff från 30 meter och Thomas var än en gång utan chans.

Nu var det Rangers som jagade en kvittering och Gallen visade klass och tog sig igenom Brightons backlinje. Avslutet var dock inte lika bra och bollen smet utanför. Bircham och Donnelly tvingade Kuipers till bra räddningar, men detta var det närmaste en kvittering QPR kom.

Skinner var inte nöjd med resultatet, men underströk också att reservlagsfotboll även handlar om att hitta positiva bitar. Han framhöll främst Baidoos mål, Thomas målvaktsspel och det faktum att Gallen spelade hela matchen.

Med cupspel och veckomatcher på programmet för många klubbar dröjer det nu tre veckor innan reservlaget har ligamatch igen. Det handlar om bortamatch den gången också och QPR möter Aldershot.