Storspel av Simon Royce höll siffrorna nere.

0-1 McGoldrick (3)
0-2 McGoldrick (22)
0-3 James (85)

Trots en hyfsat stark startelva var reservlaget chanslösa i tisdagens hemmamatch mot Southampton. Gästerna vann enkelt med 3-0 och det kunde blivit mer om inte Simon Royce visat bra form i målet.

John Gregory lät Gary Waddock matcha ett lag med många av de äldre spelarna i truppen kompletterat med de mer framstående ungdomarna.

I målet var Simon Royce tillbaka efter att ha missat hela försäsongen och bara återfunnits på bänken mot Hull i lördags. Backlinjen bestod av Karl Yelland och Matt Hislop som ytterbackar och lovande Jon Munday spelade mittback tillsammans med Mauro Milanese.

På högerkanten var Egutu Oliseh tillbaka efter en skada som han tydligen drabbades av för ett par veckor sedan (den officiella hemsidan har mig veterligen inte nämnt detta överhuvudtaget). Scott Donnellys förmåga att spela på många olika positioner innebar att han var högerytter medan Steve Lomas och Armel Tchakounte spelade innermittfältare. Anfallet bestod av ungdomarna Shabazz Baidoo och Ricky Sappleton, medan reservbänken innehöll fyra spelare – målvakten Jake Cole, backen Aaron Goode och mittfältarna Matt O’Connell och Taka Watanabe.

Southampton kom till spel med ett bra lag och det var också gästerna som tog kommandot direkt och redan efter tre minuters spel öppnade Mario Licka Rangersförsvaret med en boll till David McGoldrick som inte gjorde något misstag när han kom fri med Royce.

Southampton fortsatte att föra spelet, men QPR skapade ett par kontringar och Scott Donnelly slog en frispark från tjugotalet meter precis utanför och minuter senare provade Ricky Sappleton lyckan, men sköt rakt på Bartosz Bialkowski i bortamålet.

Mitt i halvleken ökade Southampton på sin ledning då Feliciano Condessos inlägg från högerkanten hittade McGoldrick som kunde nicka bollen förbi Royce.

Under halvlekens sista kvart stod Royce för tre fina räddningar och höll Rangers kvar i matchen. Steve Lomas tvingade Bialkowski till en bra räddning med ett avslut som ändrade riktning på en försvarare.

I andra halvlek kom QPR in i matchen lite bättre, men man hade svårt att skapa några farligare chanser mot ett välorganiserat Southamptonförsvar och det närmaste man kom var en nick från Milanese som nickades bort på mållinjen.

De farligaste chanserna kom i stället hos Simon Royce och Condesso drog ett skott från 25 meter i ribbans överkant innan Lloyd James, som dominerade mittfältet matchen igenom, hittade rätt men ett stenhårt avslut från lika långt håll.

Bäst betyg i QPR får Simon Royce, medan Scott Donnelly och Ricky Sappleton kämpade tappert men hade för lite hjälp av sina medspelare. Noterbart är att Steve Lomas byttes ut efter tio minuter av andra halvlek. Detta är ofta brukligt då en spelare är tänkt att starta i ligan några dagar senare.

QPR: Simon Royce - Karl Yelland (Taku Watanabe 81), Jon Munday, Mauro Milanese, Matt Hislop - Oliseh (Aaron Goode 81), Armel Tchakounte, Steve Lomas (Matt O'Connell 56), Scott Donnelly – Ricky Sappleton, Shabazz Baidoo. Ej använd avbytare: Jake Cole (mv)