Lagbanner

Kevin Gallen lånas ut

Har anfallaren gjort sin sista match i tvärrandigt?

Efter spekulationer hela dagen om att QPR skulle låna ut sin kapten Kevin Gallen till Plymouth kom slutligen beskedet att så är fallet. Gallen spenderar resten av säsongen med Plymouth, som numera tränas av förre QPR-managern Ian Holloway. Holloway och Gallen spelade dessutom tillsammans i klubben under mitten av 90-talet.

Nu 31-årige Gallen har sedan länge skrivit in sig i Rangers historieböcker då han som junior gjorde hela 153 mål på 110 matcher i ungdomslagen och överglänste då Kimmy Greaves rekord på den nivån.

Inte oväntat skrevs det första proffskontraktet samma dag som Gallen fyllde 17 år, men debuten i Premier League kom inte förrän i första matchen för säsongen 1994/95 borta mot Manchester United.

Samma klubb skulle något år senare bjuda fem miljoner pund för Gallen, men fick budet avslaget av QPR.

Gallen följde med QPR ner i dåvarande Division 1 och stannade kvar till sommaren 2000 då han flyttade till Huddersfield. Där blev det en säsong innan han gick till Barnsley. Efter en halvsäsong hos The Tykes var Gallen tillbaka på Loftus Road igen och han passerade tidigare under säsongen 400 matcher för klubben.

Nu blir det alltså Plymouth säsongen ut och det återstår att se om det en period till på Loftus Road. Plymouth kommer till Loftus Road den 24 februari, men det är oklart om Gallen tillåts spela mot Rangers.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.pafc.co.uk 

Simon Ståål2007-01-11 22:13:00
Author

Fler artiklar om QPR