Lagbanner

Inför Hull City-QPR

Sexpoängsmatch i bottenträsket.

Efter att ha inlett det nya året med seger i ligamatchen mot Colchester och sedan spelat oavgjort mot Luton i FA cupen är det nu dags för en sexpoängsmatch i bottenstriden. QPR ställs mot Hull på bortaplan. Inför matchen ligger bägge lagen precis över nerflyttningstrecket och QPR har tre poäng mer än sina motståndare.

John Gregory har under veckan fått besked om att danske anfallaren Marc Nygaard kan vara spelklar igen efter ännu en skada. Gareth Ainsworth och Martin Rowlands kommer dock att behöva ytterligare ett par veckors rehabilitering innan de kan spela. Vidare så har det väl knappast undgått någon att Kevin Gallen lånats ut till Plymouth säsongen ut. På den positiva sidan så har finske backen Sampsa Timoskas övergång blivit helt klar och det är inte omöjligt att han återfinns i truppen.

Gregory antyder att backlinjen kommer att ha samma utseende som mot Luton. Han är mycket nöjd med hur samarbetet mellan mittbackarna Damion Stewart och Michael Manicenne fungerar och även med hur Pat Kanyuka har spelat sedan han kommit tillbaka in i laget efter sina skador.

På mittfältet känns Lee Cook samt inlånade Jimmy Smith givna. Steve Lomas och Marc Bircham kämpar med viss konkurrens från Stefan Bailey om den andra platsen centralt. Platsen på högerkanten har de senaste matcherna innehafts av Nick Ward. Ward gjorde dock en blek insats mot Luton och ersattes av Shabazz Baidoo, som senare slog in kvitteringsmålet och räddade omspel. Vågar vi hoppas på att Gregory ger Baidoo chansen från start på KC Stadium?

I anfallet lutar det åt att Dexter Blackstock och Ray Jones inleder med Paul Furlong och/eller Marc Nygaard på bänken..

Hull har sålt anfallaren Craig Fagan till tabelltvåan Derby, men manager Phil Brown ser sitt lag som favoriter i matchen. Hull klarade oavgjort 1-1 mot Middlesbrough i cupen och Brown måste bestämma sig för om han skall starta med samma elva, eller om han skall plocka tillbaka Damien Delaney och förre detta QPR-lånet Dean Marney i laget igen efter avstängningar. Även rutinerade Nick Barmby förväntas vara spelklar igen efter skada. Dessutom hoppas Nicky Forster på en plats i laget efter att ha hoppat in och gjort mål senast.

Oavsett vilket lag Brown väljer så tror han att QPR kommer att få mycket svårt att ta sig igenom Hulls försvar och litar på att hans tremannaanfall skall göra tillräckligt framåt för att laget skall ta igen de tre poängen som QPR har i försprång.

Preliminära laguppställningar

Hull City

1. Boaz Myhill
21. Sam Ricketts
6. Michael Turner
5. Danny Coles
3. Andy Dawson
29. Ryan France
4. Ian Ashbee
24. David Livermore
10. Stephen McPhee
11. Jon Parkin
7. Stuart Elliott

Queens Park Rangers

1. Simon Royce
2. Pat Kanyuka
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
2. Marcus Bignot
22. Shabazz Baidoo
16. Steve Lomas
37. Jimmy Smith
17. Lee Cook
32. Dexter Blackstock
31. Ray Jones


En mycket viktig match för bägge lagen. Kan QPR ta tre poäng här så har laget tagit ett stort kliv mot en placering en bit högre upp i tabellen. Då jag redan tippat vinst för Hull i tipstävlingen kör jag på samma resultat här – Hull 2, QPR 1.

Simon Ståål2007-01-12 19:11:00
Author

Fler artiklar om QPR