Lagbanner

Inför Luton-QPR

Svag vänsterkant kan bli Rangers fall.

På tisdagen har QPR chansen att ta sig till fjärde omgången i FA cupen och i så fall ställas mot Blackburn hemma på Loftus Road inför BBC:s TV-kameror. Hindret som skall övervinnas en ett revaschsuget Luton Town på Kenilworth Road. Rangers får dessutom klara sig utan Lee Cook, som är avstängd efter sin utvisning mot Hull i lördags.

I det första mötet klubbarna emellan började Rangers bäst, bara för att strax innan och efter paus låta Luton göra två mål. Shabazz Baidoos kvittering med en kvart kvar kom efter misstänkt hands och Lutons boss Mike Newell var inte nöjd med domarnas instats efter matchen. Hans agg mot domarkåren blev inte bättre i fredags då laget ledde borta mot West Bromwich fram till det återstod ett par minuter och en utebliven frispark ledde till att hemmalaget först kvitterade och sedan snodde vinsten på tilläggstid..

Ovanstående gör att det är ett revanschsuget Luton som tar emot QPR. Inget av lagen kommer att ställa upp med samma lag som i den första matchen då Luton har sålt målskytten Rowan Vine till Birmingham. Vidare kommer Newell att, precis som i första matchen, få klara sig utan inlånade målvakten Dean Kiely då hans klubb Portsmouth inte gett tillåtelse till spel i cupen.

John Gregory får klara sig utan Lee Cook, som är avstängd efter utvisningen mot Hull, och eventuellt också utan Marcus Bignot som skadade sig i den första halvleken senast. Vidare saknas nyförvärvet Sampsa Timoska då reglerna för FA cupen säger att en spelare som inte är spelklar inför det första mötet i en omgång inte heller är spelklar i ett eventuellt omspel. Sedan tidigare saknas också skadade duon Gareth Ainsworth och Martin Rowlands och detta innebär att det ser väldigt tunt ut på vänsterkanten.

I backlinjen kommer vi troligen att få se Michael Mancienne och Damion Stewart i mitten medan Zesh Rehman och Pat Kanyuka förmodligen slåss om platsen som högerback. Kan inte Bignot spela så tas hans plats med största säkerhet av Mauro Milanese.

På mittfältet spekuleras det i att Jimmy Smith blir den som för uppgiften att ersätta Cook på vänsterkanten. Detta skulle innebära att Nick Ward eller Shabazz Baidoo spelar på högerkanten. Även Stefan Bailey har testats där, men det var i en 3-5-2-uppställning. Det finns också en möjlighet att Dexter Blackstock flyttas ner som vänsterytter och att Ray Jones spelar på topp tillsammans med Paul Furlong eller en skadefri Marc Nygaard.

Vilket lag som Gregory än väljer att ställa upp med så är frågan hur prioriteten på cupen har ändrats efter fölusten mot Hull. Matchen mot Southampton på lördag känns mycket viktigare för fansen, men en hemmamatch mot Blackburn i cupen genererar en del pengar till en ganska tom klubbkassa. 

Preliminära laguppställningar

Luton Town


1. Maron Beresford
3. Sol Davis
5. Russell Perrett
4. Chris Coyne
11. Dean Morgan
8. Steve Robinson
21. Keith Keane
28. David Bell
16. Lewis Emanuel
18. Ahmet Brkovic
10. Warren Feeney

Queens Park Rangers

1. Simon Royce
5. Zesh Rehman
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
3. Mauro Milanese
22. Shabazz Baidoo
16. Steve Lomas
8. Marc Bircham
37. Jimmy Smith
32. Dexter Blackstock
31. Ray Jones

QPR har visat sig vara mycket svårtippat denna säsong och så även denna match. Jag tror att Lutons bättre facit i cuperna samt motivationen kommer att bli det som avgör matchen till deras fördel. Luton 2, QPR 0.

Simon Ståål2007-01-15 19:44:00
Author

Fler artiklar om QPR