Lagbanner
Ny ödesmatch för Rangers
Peter Markstedt, once in Barnsley.

Ny ödesmatch för Rangers

QPR reser till Barnsley, klarar man att hålla sig över nedflyttningsstrecket?

Jaha, så var det då dags för ytterligare en måste-match för QPR, det gick ju inte så bra borta mot Hull och nu väntar ett annat bottenlag på bortaplan, Barnsley. Jag var själv på plats senast lagen möttes i Barnsley, då också på Oakwell Ground, närmare bestämt under påskhelgen 2004. Swedish Hoops hade hyrt en buss och kört norrut med sikte mot den ganska ogästvänliga staden i mellersta England men vi bjöds på en riktigt svängig match där Paul Furlong till slut räddade en pinne för de tvärrandiga på övertid. Rangers gick sedemera upp i The Championship medan Barnsley fick vänta ytterligare några säsonger. ”Tykes” håller som väntat till i botten av tabellen men senast tog man en meriterande skalp då Luton slogs tillbaka på Kenilworth Road, 2-0. Klubben är annars mest känd för en svensk publik för det faktum att Peter Markstedt spelade här några säsonger då klubben fanns i Premier League.

QPR är inne i en tung period och dessutom så pågår värsta utrensningen på Loftus Road just nu. Matty Rose fick lämna i helgen och unge Jonathan drabbades av samma öde idag. På plussidan kan noteras förvärvet av Derby Countys 26-årige mittfältare Adam Bolder, en spelare som John Gregory lärt känna under sin tid som tränare hos ”Rams”: Bolder är tillgänglig för spel redan imorgon och mitt tips är att han startar vid sidan om Steve Lomas på innermittfältet. I övrigt så påbörjar Stefan Bailey en 3 matcher lång avstängning på grund av det röda kort han ådrog sig i matchen mot Luton, dessutom är Martin Rowlands och Marcus Bignot borta på grund av skador. Det blir intressant om JG ”vågar” starta med utskällde Rehman på backen, det är fara värt att så blir fallet i brist på alternativ. Framåt vill jag hellre se Ray Jones från start än Marc Nygaard, den långe dansken vill mycket men får inte till det framför mål just nu tyvärr.

Barnsleys manager Simon Davey ändrar knappast på ett vinnande lag och därför är mitt tips att han mönstrar samma elva som slog tillbaka Luton i förra veckan, möjligen kan Neil Austin komma att ta en plats då han nu är tillbaka efter skada. I övrigt så är ”Tykes” säkert fullproppade med självförtroende och fast beslutna att klättra förbi Rangers i tabellen. För QPR gäller det att undvika en förlust men att helst ta tre poäng vilket räknas extra mycket i den bottenstrid som de tvärrandiga nu är inblandade i.

Mitt matchtips lyder 1-1, jag tror och hoppas att Rangers bryter den negativa trenden och tar en viktig poäng mot ett av de lag man måste ha efter sig efter seriens slut.

---

Tippade startuppställningar:
Barnsley:
Colgan
Hassell-P.Reid-Togwell-Howard
Kay-Eckersley-Richards-Nardiello
Devaney-McCann

QPR:
Royce
Rehman-Mancienne-Stewart-Milanese
Smith-Bolder-Lomas-Cook
Jones-Blackstock

Fredrik Montgomery2007-01-29 22:58:00
Author

Fler artiklar om QPR