Lagbanner

Cullip in och Ward lånas ut

På transferfönstrets sista gjorde QPR klart med ännu ett nyförvärv, medan ytterligare en spelare lånas ut.

Precis som ryktena sade i går presenterades i dag mittbacken Danny Cullip som Queens Park Rangers tredje nyförvärv under transferfönstret.

30-årige Cullip kommer närmast från Nottingham Forest, vilka han kom till sommaren 2005 efter en misslyckad sejour i Sheffield United.

Karriären började annars med en tid som lärling i Oxford innan den då 20-årige backen flyttade till Fulham där han också gjorde sina första ligamatcher. Totalt blev det drygt 60 matcher och två mål i liga och cup.

Våren 1998 betalade Brentford 75 000 pund för mittbacken, men här blev det bara femton innan Cullip lånades ut till Brighton hösten 1999. I Brighton gillade man vad man såg och efter en månad betalade man 50 000 pund för en permanent övergång.

Cullip gjorde 237 tävlingsmatcher och elva mål för Brighton innan Sheffield United i december 2004 köpte honom för 250 000 pund. Här blev som sagt inte någon lyckad tid och Cullip spelade bara femton matcher och gjorde ett mål för Blades och efter en månad och fyra matcher på lån i Watford hamnade Cullip i Nottingham.

Cullip var skadad en del under tiden på City Ground, men hann med 38 matcher på sina sjutton månader i klubben innan flyttlasset nu går söderut igen.

Den allmänna beskrivningen av Danny Cullip är att han är en stenhård rutinerad mittback och kanske är det precis vad som behövs i ett stundtals mycket skakigt QPR-försvar.

QPR-red hälsar Danny Cullip, som tar över tröja nummer 4 från Ian Evatt, välkommen till W12 och QPR.

Samtidigt som Cullip anländer till klubben så passar man på att låna ut australiern Nick Ward till Brighton. Ward har haft svårt att anpassa sig till det snabba spelet i England och John Gregory hoppas nu att Ward skall kunna spela ligafotboll en nivå lägre för att komma till rätta med livet i England.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.soccerbase.com

Simon Ståål2007-01-31 23:28:00
Author

Fler artiklar om QPR