Lagbanner

QPR tappar ungdomsspelare till Tottenham

Dessutom: Kontraktslös mittfältare tränar med klubben.

Efter veckor av spekulationer meddelar Tottenhams och QPRs officiella hemsidor i dag att Rangers 15-årige mittfältare och engelske U16-landslagsman, Dean Parrett, flyttar till Tottenham. 

Parrett har varit i QPR sedan tioårsåldern och har trots sin ålder redan spelat för klubbens U18 lag vid nio tillfällen. Både Tottenham och Chelsea har haft ögonen på den flexible mittfältaren under en längre tid och trots att såvälJoe Gallen och hans kollegor i Rangers ungdomsavdelning samt Parretts föräldrar försökt få honom att stanna i QPR har han alltså valt att gå till Tottenham.

Från Tottenhams sida när man naturligvis mycket nöjda med att ha värvat Parrett och ser honom som en spelare som man kommer att ha mycket nytta av.

QPR går lyckligtvis inte helt lottlösa och även om det inte nämns några summor så kommer man att få lite pengar i kompensation nu och summan kommer att öka beroende på hur Parretts karriär utvecklar sig. Troligen kommer det en del pengar efter ett visst antal matcher i Spurs och mer om det blir A-landskamper. Vidare kan QPR räkna med mer pengar om Parrett säljs vidare till en annan klubb.

* * *

25-årige mittfältaren Michael Standing har skrivit på för QPR på så kallad non-contract basis. Den före detta Aston Villa-lärlingen har även spelat för Bradford och Walsall. I höstas spenderade han några månader i Chesterfield.

Standing kommer troligen att spela en del reservlagsmatcher innan det kan bli tal om ett kontrakt och det är kanske så att han flyttar till en annan klubb om han får något erbjudande. Detta går bra trots att transferfönstret är stängt då kontraktslösa spelare fortfarande kan byta klubb.

Källor: www.qpr.co.uk, www.tottenhamhotspur.com samt www.bbc.co.uk

Simon Ståål2007-02-01 22:01:00
Author

Fler artiklar om QPR