Lagbanner

Inför QPR-Burnley

Två lag med usel form, men med nya spelare i truppen möts på Loftus Road. Vem drar det längsta strået?

Det är två lag med usel form som möts på Loftus Road på lördagen. QPR kommer till match med fyra raka förluster medan gästande Burnley inte har vunnit sedan sista matchen i november och kvalplatsen har förvandlats till vad som brukar bli en för Burnley typisk mittenplacering.

Burnley har under januari förstärkt truppen med mittfältaren Joey Gudjonsson från AZ Alkmaar i Holland. Gudjonsson har tidigare spelat i Leicester och innan dess var han utlånad till Aston Villa och Wolves från sin dåvarande klubb Real Betis. Vidare har Ade Akinbiyi återvänt till klubben efter en mindre lyckad sejour i Sheffield United. Akinbiyi kom till Burnley från Stoke i början av 2005 och flyttade ett knappt år senare till Blades.

Det tredje permanenta nyförvärvet är backen Steven Cladwell, som på transferfönstets sista dag anslöt från Sunderland.

Förutom den invärvade trion har Burnleys manager Steve Cotterill lånat in Eric Djemba-Djemba från Aston Villa samt Wigans målvakt Mike Pollitt och trots en tung period är Cotterill säker på att man kommer att vända på trenden.

Djemba-Djemba kommer inte att spela mot QPR då han är avstängd. Dessutom är backen Wayne Thomas och anfallaren Steve Jones osäkra på grund av skador, medan säsongens bästa målskytt Andy Gray varit långtidsskadad.

Även om Cotterill tror på sitt lag så är han medveten att de ställs mot ett helt annat QPR än de som man besegrade med 2-0 i ligapremiären i augusti. Och att möta bottenlag under säsongens senare halva är alltid tufft då dessa alltid spelar med kniven mot strupen.

I QPR ser John Gregory i vanlig ordning positivt på saker och ting och räknar med att laget kommer att vända den negativa trenden snart. Nyförvärvet Danny Cullip går rakt in i truppen och frågan är om går in i laget direkt och i så fall vad detta innebär.

Mittbackarna Michael Mancienne och Damion Stewart har spelat bra trots de dåliga resultaten och frågan är om någon av dessa får flytta på sig eller om Gregory väljer att satsa på en uppställning med tre mittbackar eller om Mancienne flyttas ut som högerback.

På mittfältet är Martin Rowlands på väg tillbaka efter sina skadeproblem och han spelade en halvlek i reservlaget i torsdags. Det gjorde även Gareth Ainsworth. Jag tippar att Ainsworth inleder som högerytter och att Rowlands börjar på bänken. Lee Cook spelar vänsterytter och nye Adam Bolder från Jimmy Smith som partner på innermittfältet. Skulle Gregory välja att köra med en trebackslinje så blir den tredje innermittfältaren Steve Lomas.

I anfallet tror jag på Dexter Blackstock och Ray Jones, även om Paul Furlong och Marc Nygaard även de kan bli aktuella. Blackstock och Jones är dock framtidsmännen och det är bara att hoppas att de kan börja notera sig oftare i målprotokollet. 

Preliminära laguppställningar

Queens Park Rangers

1. Simon Royce
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
11.Gareth Ainsworth
16. Steve Lomas
7.Adam Bolder
37. Jimmy Smith
32. Dexter Blackstock
31. Ray Jones

Burnley

23. Michael Pollitt
22. Stephen Foster 45
24. Stephen Caldwell
4. John McGreal
3. Jon Harley
11. Wade Elliott
7. James O'Connor
25. Joey Gudjonsson
16. Chris McCann
20. Ade Akinbiyi
17. Kyle Lafferty

Bägge lagen kommer att gå för tre poäng här och de nya spelarna kan bli de som avgör tillställningen. Jag känner att ett negativt tips här kan vara på sin plats. Och skulle jag får noll poäng i tipstävlingen så är jag nöjd.

Simon Ståål2007-02-02 21:07:00
Author

Fler artiklar om QPR