QPR-Burnley 3-1 (1-1)

Nyförvärven och en ny 3-4-3-formation gav QPR tre livsviktiga poäng i bottenstiden.

En bra inledning av matchen och en lysande andra halvlek ledde till att QPR kunde ta tre livsviktiga och välförtjänta poäng mot Burnley.

John Gregory skrämde slag på alla när det via den officiella hemsidan rapporterades att man skulle spela med en 3-4-3 formation. Trebackslinjen med Damion Stewart, Michael Mancienne samt nye Danny Cullip var inte helt oväntad framför Simon Royce , men det var uppställningen med fyra man på mittfältet och tre i anfallet. På högerkanten återfanns Martin Rowlands och centralt var det ingen överraskning att Adam Bolder tog plats igen. Steve Lomas föredrogs däremot före en formsvag Jimmy Smith, som fick sitta på bänken. På vänsterkanten blev det ingen Lee Cook, utan i stället Sampsa Timoska. Cook var i stället del av tremannaanfallet tillsammans med Dexter Blackstock och Gareth Ainsworth.

På bänken fanns tidigare nämnda Smith samt Zesh Rehman, Marc Nygaard, Ray Jones och målvakten Jake Cole.

Burnleys manager Steve Cotterill bjöd inte på några större överraskningar i sin startelva, men kunde glädja de tillresta fansen med att ha skyttekungen Andy Gray tillbaka på bänken efter ett två månader långt skadeuppehåll under vilket laget inte vunnit en match.

Matchen blåstes i gång av domare Dermot Gallagher, som för andra gånger på tre dagar dömde en QPR-match. Gallagher var även rättsskipare i reservlagets match mot Aldershot Town (1-0) i torsdags.

Matchens första farlighet var gästernas då Akibiyi nickade ner bollen till Mahon, som dock aldrig hann få till något avslut tack vare en uppoffrande insats av Bolder.

Det var annars QPR som inledde bäst och efter tretton minuter tog man också ledningen. Bolder vann bollen från O’Connor på mittplan och hittade Cook långt ute till vänster. Cook avancerade mot mittbacken Duff och när denne avvaktade drog Cook på ett skott som gick in i den bortre burgaveln utan chans för Wiganlånet Pollitt i Burnleys mål.

Publiken på Loftus Road hade tidigt fått något att jubla över, men Burnley började jaga en kvittering direkt. O’Connor och Duff, som var inblandade i Rangers ledningsmål var nära att få en snabb revansch, Duffs nick på O’Connors inlägg räddades av Royce.

Fem minuter efter Rangers ledningsmål kom dock kvitteringen. Ett perfekt inlägg från Gudjonsson hittade en framstormande McCann som från tio meter språngnickade bollen förbi en chanslös Royce.

Matchen fortsatte i ett högt tempo under ytterligare en period då QPR hade de flesta chanserna. Rowlands kunde sånär nicklobba in bollen över Pollitt mitt i halvleken och testade även lyckan från distans.

Den sista kvarten innan paus tappade matchen i tempo och det var Burnley som hade mest boll, dock utan att skapa några större farligheter. Den sista chansen i halvleken föll dock till QPR då en nick från en hårt jobbande Blackstock ändrade riktning på en försvarare.

Andra halvleken inleddes lika trevande som den första avslutades och första försöket på mål var ett misslyckat avslut från Ainsworth efter bra förarbete av Bolder.

Tio minuter in på halvleken kom sedan det förlösande målet för QPR. Ett utåtskuvad hörna från Cook hittade en omarkerad Blackstock som kunde nicka bollen i mål.

Framlyft av publiken drog Cook en volley strax över ribban ett par minuter senare och Rangers tog över spelet. Cotterill såg var det hela var på väg och mitt i halvleken gjorde han ett trippelbyte i ett försök att få sitt lag tillbaka in i matchen. Nye backen Steve Caldwell, som anlände från Sunderland på transferfönstrets sista dag, byttes in och det gjorde även anfallarna Jones och Gray.

Rangers läs sig dock inte avskräckas och fortsatte framstormningen mot Pollitt som mer än en gång fick visa sig på styva linan för att hålla Burnley i matchen.

Med en knapp kvart kvar av ordinarie tid skulle matchen sedan avgöras definitivt. Precis som vid föregående mål missade gästerna vid markeringen vid en hörna. Denna gången var Lomas som stod helt fri och kunde nicka in Rowlands hörna i mål.

Den sista kvarten var det Burnley som hade mest boll i jakten på mål, men Rangers kunde hålla undan och tre viktiga poäng var ett faktum.

QPR: 1.Simon Royce – 38.Michael Mancinne, 4.Danny Cullip, 25. Damion Stewart – 14.Martin Rowlands, 7.Adam Bolder, 16.Steve Lomas, 27.Sampsa Timoska – 11.Gareth Ainsworth, 32.Dexter Blackstock, 17.Lee Cook. Ej använda avbytare: 12.Jake Cole (mv), 5.Zesh Rehman, 30.Marc Nygaard, 31.Ray Jones, 37.Jimmy Smith.

Burnley: 23.Michael Pollitt – 22.Stephen Foster (24.Steven Caldwell 65), 6.Michael Duff, 4.John McGreal, 3.Jon Harley –7.James O'Connor, 16.Chris McCann, 25.Joey Gudjonsson (9.Steve Jones 65), 8.Alan Mahon (10.Andy Gray 65)– 17.Kyle Lafferty, 20.Ade Akinbiyi.
Ej använda avbytare: 1.Danny Coyne (mv), 11.Wade Elliott

Efter matchen var John Gregory naturligvis mycket nöjd med laget och framförallt med nyförvärven Bolder och Cullip. Han gick till och med så långt att jämförde spelet i den andra halvleken med den fotboll som spelades på Loftus Road på 70-talet.

Nu gäller det bara att hoppas att laget kan vara lika motiverat på fredag då man ställs mot ett Southend på uppgång på bortaplan inför Sky Sports TV-kameror.

Samtidigt som QPR vann kunde Luton och Southend plocka poäng borta efter 1-1 mot Leicester respektive Stoke. Leeds föll med 2-1 borta mot Norwich medan Hull förlorade med matchens enda mål hemma mot West Bromwich. Barnsley föll i fredagens TV-sända match borta mot Cardiff med 2-0.