Lagbanner

Inför Southend-QPR

Viktigt TV-sänt bottenmöte i The Championship.

QPR är av fel anledning en av världens mest kända fotbollsklubbar just nu och därför lockar det kanske en och annan extra tittare när laget i morgon möter Southend United i ytterligare en i raden av livsviktiga matcher kring nedflyttningsstrecket i Championship.

Southends säsong såg väldigt blek ut fram till december månad och många trodde då att det enda man skulle få trösta sig med när nedflyttningen till League One väl blivit klar var att man slog ut Manchester United ur Carling Cup. I januari började det dock vända för manager Steve Tilson och hans lag. Laget tog nio poäng på de fyra ligamatcherna och klättrade upp från jumboplatsen i ligan. Resultaten under månaden har gjort att Tilson är en av tre kandidater till månadens manager. En utmärkelse som delas ut på lördag.

Efter omspel tog man sig även vidare till fjärde omgången av FA cupen där dock Tottenham blev för svåra. Det var för övrigt Tottenham som även satte stopp för laget i Carling Cup tidigare under säsongen. Cuper är något som Southend lyckats förhållandevis bra i under de senaste åren och både 2004 och 2005 tog man sig till final i LDV Vans Trophy, dock utan att vinna någon av gångerna. 2004 slog man på vägen till finalen bland annat ut QPR med 4-0.

Tilson och hans assistent Paul Brush har en i stort sett skadefri trupp att välja på. Den enda spelare som saknas är vänsterbacken Steven Hammell. Hammell tvingades utgå i lagets senaste match borta mot Stoke (1-1) med en misstänkt muskelbristning. Det har nu visat sig att skadan inte var så allvarlig som man först befarade, men Hammell missar ändå matchen mot QPR och för första gången under säsongen kommer man att ha en annan vänsterback på plan när matchen blåses i gång.

John Gregory såg ut att ha en problemfri vecka och allt talade för att det skulle bli samma startelva och troligen även samma avbytare som i 3-1 vinsten mot Burnley i lördags. Händelserna på Harlington i onsdags kan dock komma att ändra på vilka som återfinns på bänken. Ingen av de som spelade mot Burnley fanns med i matchen mot Chinas U23-landslag.

Under torsdagen har det spekulerats i om vädret skulle kunna komma att stoppa matchen, men de senaste rapporterna från England säger att snöfallet nu övergått i regn, så om planen på Roots Hall bara har bra dränering så skall det bli match.

För nytillkomna tittare vill vi från QPR-håll bara påpeka att klubben har en oerhörd förmåga att prestera fullkomliga plattmatcher så fort Sky Sports TV-kameror finns på plats. Det så kallade TV-spöket, som under många år förföljde QPR, skrämdes dock på flykten fredagen den 17 november i fjol då Ray Jones stod för matchens enda mål då QPR bortaslog dåvarande serieledarna Cardiff.

Preliminära laguppställningar

Southend United
(4-4-2)
1. Darryl Flahavan
2. Simon Francis
15. Peter Clarke
16. Efe Sodje
6. Adam Barrett
17. Jamal Campbell-Ryce
4. Lewis Hunt
8. Kevin Maher
7. Mark Gower
12. Lee Bradbury
10. Freddy Eastwood

Queens Park Rangers
(3-4-3)
1. Simon Royce
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
14. Martin Rowlands
16. Steve Lomas
7.Adam Bolder
27. Sampsa Timoska
11.Gareth Ainsworth
32. Dexter Blackstock
17. Lee Cook

Detta är en match som bägge lagen måste vinna och motivationen är det som avgör mycket i lägen som det här. QPR måste få stopp på Eastwood i Southends anfall och det är bara att hoppas att händelserna i klubben inte påverkar laget för mycket, utan att vi får se samma uppoffrande spel som mot Burnley. I normalfallet hade jag tippat oavgjort i denna matchen, men då det finns TV-kameror på plats blir det nog inga poäng alls. Southend 2, QPR 1.


Simon Ståål2007-02-08 22:59:00
Author

Fler artiklar om QPR