QPR förnedrades av Southend

0-5 i baken mot en av bottenkonkurrenterna - inställningen bedrövlig hos de tvärrandiga.

TV-spöket är tillbaka och det med besked. QPR åkte på en riktig dundertorsk mot Southend i fredagens televiserade match och alla förluster mot bottenkonkurrenterna börjar kosta laget dyrt. Det värsta var att Rangers mer eller mindre gav upp efter 0-2 vilket inte bådar gott inför seriens slutstrid.

John Gregory valde en backlinje bestående av endast 3 man, Cullip spelade i mitten med Mancienne och Stewart på flankerna medan Timoska och Ainsworth höll till på kanterna på mittfältet med Bolder och Lomas på mitten. Längst fram skulle Cook, Rowlands och Blackstock skapa oreda i bortaförsvaret, det var åtminstone så det var meningen..

Southend drog igång i ett virvlande tempo direkt och man kunde ha tagit ledningen efter bara 20 sekunder då Ryce spelade fram till Eastwood som sköt över ribban. Hemmalaget var också nära att omsätta en hörna men Peter Clarke missade målet, QPR verkade dock inte ha fattat att matchen hade börjat. Sålunda var ledningsmålet för Southend ganska väntat, Lomas spelade en svår bakåtpassning till Royce, Rangerskeepern sprang ut för att rensa undan men gjorde det inte bättre än att bollen träffade Southends Bradbury och rullade in i målet. Uselt spel med fötterna av Royce och det går inte bara att skylla på otur här.. Southend kunde ha gjort sitt andra mål minuterna efter men Timoska rensade som tur var på mållinjen.

Rangers borde ha haft en straff i mitten av den första halvleken då Lee Cook gjordes ner av Clarke i boxen, domaren vinkade dock avvärjande och det är väl rätt symptomatiskt för ett QPR av idag att inte ens domarbesluten går lagets väg. 1-0 till hemmalaget i paus var mer än rättvist men Rangers utnyttjade inte pausvilan på bästa sätt tyvärr.. Mellan den 50:e och 60:e minuten hade Rangers en bra period, man skapade ett antal hörnor men få av dem gav resultat. I mitten av halvleken tvingades Timoska att gå ut och ersattes då av Zesh Rehman och då rasade allt för QPR.

2-0 kom på frispark, Maher tog den och Mark Gower fick fri lejd att nicka in bollen, reprisbilder visar att Rehman tappade markeringen fullständigt i situationen. Gregory bytte nu in Ray Jones istället för Cullip och gick tillbaka till en 4-4-2-formation men detta hjälpte föga, Sodje gjorde 3-0 på nick vid en hörna och gissa vem som återigen missade i markeringen??

Martin Rowlands kom in med 10 minuter kvar men han förmådde inte påverka spelbilden i någon större omfattning. Förnedringen var ett faktum när Maher rullade in både 4-0 och 5-0 och Rangers verkade ha givit upp matchen helt.

Vad ska man säga, vi förlorar alla de , viktiga matcherna och har nu 8 raka torskar på bortaplan, det bådar inte gott inför det viktiga mötet med Leeds i nästa omgång. Jag kommer inte att gå in på någon spelarkritik men Zesh Rehman måste vara en av de sämsta spelare som burit den tvärrandiga tröjan någonsin, därmed inte sagt att övriga spelare inte förtjänar rejält med ris för en håglös och nonchalant inställning mot ett Southend som verkligen spelade ut. Jag är glad att jag inte såg matchen på TV i alla fall....