Lagbanner

QPR lånar målvakt av Derby

Lee Camp gör sin andra låneperiod i klubben.

John Gregory förstärker på målvaktssidan genom att låna in före detta engelske U21-landslagsmannen Lee Camp från Derby säsongen ut.

Detta är andra gången QPR lånar Camp. Förra gången var våren 2004 då Camp hjälpte QPR upp från dåvarande division 2. QPR ville då köpa loss målvakten efter säsongen, men avskräcktes av prislappen på en miljon pund.

Camp var sedan första val i Derby fram till i höstas då Billy Davies hämtade Stephen Bywater från West Ham och då även Lee Grant föredrogs framför Camp lånades han ut till Norwich. I Norwich lyckades Camp inte ta platsen från Paul Gallacher och återvände till Derby där han fortfarande sågs som tredjeval.

John Gregorys tid som manager i Derby och minnena av Camp från 2004 gjorde att Rangers intresse för Camp har funnits kvar och det blir nu lite konkurrens om målvaktsposten i QPR. Simon Royce har sett skakig ut ett tag och Paul Jones har saknats i truppen en tid av vad  som sägs vara personliga problem medan Jake Cole mer fungerar som back-up än konkurrens. 19-årige Sean Thomas är inte heller mogen ännu och är dessutom utlånad till Bristol City säsongen ut.

Gregory beskriver Camp som en målvakt som är bra på många områden. Han understryker att spelet med fötterna hos målvakten spelar en allt större roll i dagens fotboll och detta ses som ett av Camps bästa områden.

Camp kommer att spela med nummer 20 på ryggen (och på vänster byxben) under våren. Ett nummer som senast tillhörde mittfältaren Scott Donnelly.

Redaktionen hälsar Lee Camp välkommen tillbaka till klubben och i varje fall Skåne-avdelningen hoppas även på ett permanent kontrakt efter sommaren.

Simon Ståål2007-02-12 22:21:00
Author

Fler artiklar om QPR