Lagbanner

Inför Leeds United-QPR

Viktigt 6-poängsmöte mellan två formsvaga lag - kan QPR få fart på laget när det som mest behövs?

Två gamla klassiska lag möts ikväll i en ödesmatch på Elland Road, det är inte vinna och försvinna som gäller för Queens Park Rangers och Leeds United men närapå, båda gängen är fast förankrade i botten och nedflyttningsspöket hänger tungt över dem. För Leeds är situationen än värre än för QPR, ”de vita eleganterna” var i semifinal i Champions League för inte allt för länge sedan men därefter har allt gått galet. Nyckelspelare som Alan Smith, David Batty, Mark Viduka m fl tvingades säljas efter degraderingen från Premier League 2004, de ekonomiska problemen gjorde också att klubben tvingades avyttra arenan Elland Road samma år och nu är man dessutom riktigt illa ute i The Championship.

Ryktena är många kring Rangers manager John Gregorys vara eller icke vara på Loftus Road, det sägs att en förlust ikväll leder till sparken för JG, personligen hoppas jag på lite arbetsro vad som än händer, jag tror mer att det är vårt svaga spelarmaterial som har tagit oss till den situation vi befinner oss i just nu, inte det faktum att tränaren inte räcker till, Gregory har en bra meritlista och har verkligen försökt att få den sjunkande QPR-skutan på rätt köl igen.

När det gäller laget så är det troligt att Lee Camp ersätter Simon Royce i målet, Royces katastrofala ingripanden mot Southend var för nog mycket för Gregory och Camp har ju tidigare gjort goda insatser på Loftus Road. Frågan är om Gregory vågar satsa på en 3-4-3-formation igen efter det som hände i Southend då Blackstock blev helt isolerad på topp. Det troliga är att Stewart och Mancienne flankerar Danny Cullip i backlinjen medan mittfältet lär bestå av Lomas och Bolder på mitten och eventuellt med Gareth Ainsworth samt Sampsa Timoska ute på kanterna. Cook, Blackstock och Rowlands tar toppositionerna och här är det bara att hoppas att de får betydligt mer svängrum än vad de fick i den förra matchen mot Southend.

Leeds värvade just in anfallaren Jermal Johnson från Wolves på en månads lån och han lär behövas, det är heller inte helt otroligt att han går direkt in i startelvan i kvällens match. Försvararen Rui Marques och anfallaren Alan Thomson kommer att testas sent medan Neil Sullivan, målvakten har lånats ut till Doncaster, det lutar istället emot att Casper Ankegren vaktar målet ikväll.

En seger på Elland Road vore guld värd för de tvärrandiga men då gäller det att plocka fram ett betydligt bättre spel än vad som hittills levererats, å andra sidan så är kvällens motståndare Leeds om möjligt i ännu sämre form än var QPR är.. Starten är viktig, Rangers har tenderat att falla ihop i matchens inledning tidigare och detta har vi nu inte råd med denna gång. För två säsonger sedan så blev det 1-6 i baken på Elland Road men nu hoppas vi på att laget presterar säsongens bästa insats när det som bäst behövs!

-----

Tippade laguppställningar:
Leeds United:
Ankergren
Sá-Marques-Heath-Lewis
Blake-Douglas-Nicholls-Westlake
Kandol-Moore

QPR:
Camp
Stewart-Cullip-Mancienne
Timoska-Lomas-Bolder-Ainsworth
Cook-Blackstock-Rowlands

Fredrik Montgomery2007-02-20 14:04:00
Author

Fler artiklar om QPR