Kryss ett fall framåt för QPR

0-0 i bottenmötet på Elland Road men Rangers håller sig fortfarande över nedflyttningsstrecket.

Bottenmötet mellan Leeds och QPR slutade mållöst och båda lagen kämpar vidare i tabellens nedre regioner. Trots ett litet spelmässigt övertag under matchen så förmådde de vita inte bryta igenom ett för dagen tätt Rangersförsvar, de tvärrandiga hade dock ett par riktigt feta chanser som med lite tur kunde ha givit laget segern. En poäng borta mot en bottenkonkurrent kan dock ses som en framgång med tanke på att QPR inte har tagit poäng utanför Loftus Road sedan den 17:e november 2006.

Lee Camp fick förtroendet i Rangerskassen efter det att Simon Royce svarat för en mindre lyckad insats mot Southend för 11 dagar sedan och det kändes positivt. I övrigt så fick samma manskap som förnedrades mot ”Shrimpers” chansen igen och det kunde kanske ifrågasättas men vi har ju inte så många alternativ i nuläget. Leeds manager Dennis Wise kunde glädja sig åt att David Healy var tillbaka i hemmalaget som verkligen behövde en seger inför ett relativt välfyllt Elland Road, Leeds hade påpassligt nog sänkt biljettpriserna till bottenmötet vilket gav resultat, publiken slöt upp bakom sitt United som ju var en match från Premier League i våras men som denna säsong hamnat längst ner i tabellen.

De vita tog tag i spelet från start och skaffade sig bl a några hörnor som dock motades bort av QPR-försvaret. Lee Cook var dock på spelhumör och tråcklade sig igenom hemmaförsvaret efter ca kvarten spelad men han stoppades innan han nått fram till målet.

Efter 13 minuter fick QPR en mycket bra chans att ta ledningen. Dexter Blackstock sprang sig fri från sina bevakare men helt ren med den danske burväktaren Ankergen så sköt han rätt på densamma, otur där. 5 minuter efter målet så räddade Lee Camp en frispark från Blake, Lee Camp gjorde över huvud taget en mycket bra insats i Rangerskassen.

Leeds ägde slutet av halvleken och man minns framför allt en fantastisk räddning från Camp i den 38:e minuten då han dök på en nick från Blake och lyckades tippa bollen till hörna, där var det nära 1-0 till Leeds. Blake hade ytterligare en chans innan halvtidsvilan men denna gång behövde Camp inte ingripa, nicken gick utanför.

Rangers spelade tufft och beslutsamt men Leeds hade haft det mesta av spelet och chanserna i den första halvleken. Den andra halvleken inleddes av en relativt händelselös kvart varpå först Bolder tvingade Ankergen till en bra räddning på en retur varpå David Healy prickade ribban med ett skott från distans bara minuten efter Bolders tillbud. Båda lagen försökte få in ett segermål men man låste varandra effektivt, försvarsspelet var starkare än anfallen denna kväll och QPR verkade vara det lag som var mest nöjda med ett oavgjort resultat, inte så konstigt med tanke på alla förluster på bortaplan den senaste tiden.

Spelarkritik då? Ja, Lee Camp gjorde en helgjuten insats och förtjänar allt beröm han kan få, Adam Bolder och Danny Cullip spelade uppoffrande och på gränsen till det tillåtna men det är just sådana takter som vi behöver ta fram just nu för att kunna kravla oss ur det utsatta läget. Blackstock borde ha utnyttjat något av de lägen han fick men å andra sidan så saknade ju Leeds inte heller möjligheter så en poäng är nog en utdelning vi Rangersfans bör vara nöjda med, speciellt mot bakgrund att vi faktiskt nu fick två poängs försprång gentemot det lag (Hull) som ligger trea från slutet.

Härnäst väntar ett möte med Ian Holloways och Kevin Gallens Plymouth, det blir en match med många känslor inblandade, jag hoppas dock att de tvärrandiga tar på sig blåstället och kör så det ryker, ”Olly” och ”King Kev” i all ära men nu har de fel färger på sig och då är det tre pinnar till Rangers som gäller!