QPR-Plymouth 1-1 (0-1)

Oavgjort en besvikelse för Rangers som är fortsatt fast i bottenträsket.

QPR fick en poäng mot f d managern Ian Holloways nuvarande lag Plymouth men Rangers borde faktiskt ha fått med sig mer än så från matchen, man var nära att göra ett segermål flera gånger under slutet av andra halvlek, speciellt efter att gästerna fått målskytten Lilian Nalis utvisad. QPR:s läge i tabellen är fortsatt utsatt och nu väntar svåra matcher i mars månad.

John Gregory valde att ge samma manskap som det som kryssade mot Leeds förtroendet, i Plymouth fick Kevin Gallen inte spela mot sin gamla klubb medan Barry Hayles var fotskadad, Plymouths anfall bestod sålunda av Rory Fallon och Sylvain Ebanks-Blake.

Ian Holloway hade innan matchen deklarerat att han inte skulle ta någon hänsyn till ev. hyllningar från den gamla hemmapubliken men han kan knappast ha undgått ovationerna från båda klackarna när han tog plats i Plymouths bås.

QPR inledde bäst och skapade direkt en bra chans, Blackstock fick utrymme i straffområdet men sköt tyvärr rätt på Luke McCormick. Returen gick ut till Cook som dock även han fick se sitt avslut räddas av McCormick.

Lee Camp ville inte vara sämre än sin kollega på andra sidan och när Ebanks-Blake sköt snabbt i den 13:e minuten så fick Camp sträcka sig i hela sin längd för att parera skottet. Gareth Ainsworth hade en bra möjlighet då han fick en boll från Blackstock i den 22:a minuten men tyvärr så kom en Plymouthspelare emellan.

Lilian Nalis i bortalaget nickade över efter ca halvtimmen spelad och QPR borde nog insett faran i det läget men tyvärr så var man inte på sin vakt, 2 minuter senare så nickade Nalis in 1-0 efter att ha fått bollen fint serverad från Ebanks-Blake. Tungt för Rangers att återigen hamna i underläge i en viktig match..

Martin Rowlands hade en riktigt bra chans i slutet av halvleken då Lomas passning ställde honom helt ren med McCormack, Plymouth-målvakten räddade dock två gånger om och började nu växa ut till ett spöke för Rangersspelarna.

Den andra halvleken inleddes med en farlig Plymouthmöjlighet men Timoskas tackling var vältajmad och det räckte för att stoppa Ebanks-Blake denna gång.

I den 55:e minuten ropade många hemmasupportrar på straff, Gareth Ainsworth knuffades ner i straffområdet men domaren valde att fria. 4 minuter senare kom kvitteringen iallfall, i en kaos av spelare framför McCormick så kunde Cook raka in bollen till 1-1, Plymouthspelarna menade att domaren borde ha blåst för ruff på McCormick men så blev inte fallet och bl a Nalis varnades för protesterna.

Plymouth var nära att återta ledningen i den 66:e minuten, nyinkomne Halmosi spelade bollen snyggt till Norris som nöp till direkt på volley, Camp var dock med på noterna och räddade. Rangers hade nu mer och mer tagit över spelet och de tvärrandiga skapade också de flesta målchanserna.

Blackstock  nickade utanför i den 78:e minuten innan Plymouth reducerades till 10 man med 11 minuter kvar att spela. Nalis sparkade iväg bollen i frustration efter att QPR fått en frispark och tillsammans med den tidigare varning han fått för protesterna vid målet så var det bara att lämna planen.. Gregory bytte in Furlong direkt efter utvisningen och ”Furs” kunde också ha avgjort men hans halvvolley räddades av McCormick som räddade åtminstone en poäng hem till Plymouth denna eftermiddag.

QPR hade givetvis behövt alla 3 poängen men som det bottenlag man är så får man inget gratis just nu, man får slåss för varje liten pinne. Vi skulle behöva ett par segrar för att få lite andrum i tabellen, oavgjorda resultat gör att läget gentemot de andra kölagen förblir status quo. Nu väntar ett svårt matchprogram i mars men det känns nästan som vi har lättare för lagen på den övre delen av tabellen än för de andra bottengängen och det kanske kan tala för en skaplig poängutdelning under mars i alla fall. Jag tror dock inte på att ytterligare ett tränarbyte skulle göra saken bättre, John Gregory har de spelare han har och det är de som skall rädda klubben kvar, några kostsamma nyförvärv lär inte tillkomma och ett tränarbyte brukar ge effekt i 2-3 matcher, max!