5-1 White (78)
6-1 Idiakez (90)

Southampton: Bialkowski, James, Pele, Cranie, Mills, Belmadi (Dutton-Black 45), Licka, Idiakez, Dyer (White 74), Wright-Phillips, Best (Baseya 74). Ej använda avbytare: Rudd, Poke (mv)

QPR: Cole, Goode, Howell, M O'Brien, Kanyuka, Milanese, Moore, Bailey, Furlong, R Jones, Baidoo. Avbytare: Goodchild (mv), Coyne, Maguire, Rose, Brown.

Rangers reservlag åkte på storstryk när man på tisdagkvällen ställdes mot suveräna serieledarna Southampton. Matchen spelades på Saints träningsanläggning Staplewood och bestod till största del av bombardemang mot Jake Cole i QPR-målet.

Southampton kom till spel med en hel del spelare som är aktuella för spel i Championship, men som inte platsar på grund av bredden i truppen. Även QPR hade en del spelare ur A-truppen med, men dessa höll inte samma kvalitet som sina motståndare.

Redan från början var det hemmalaget som dominerade matchen, och efter tre minuter låg bollen i QPR-målet. Domaren hade dock blåst för offside på Licka och ställningen var fortfarande 0-0.

Southampton fortsatte att pressa men det var QPR som tog ledningen mitt i halvleken. Saints vänsterback Pele drog omkull Shabazz Baidoo i straffområdet och Paul Furlong tryckte skoningslöst in den påföljande straffen bakom Bialkowski i hemmamålet.

Pele var nära att revanschera sig några minuter senare men Cole stod för en av många bra räddningar under den första halvleken. Strax därefter tippade han ett tungt skott från Idiakez över ribban.

QPR tvingades till ett byte efter en halvtimmes spel då Milanese fick en smäll och linkade av planen.

Fem minuter före paus hade hemmalaget ytterligare ett mål bortdömt för offside. Denna gången var det före detta QPR-lånet Leon Best som var på fel sida backlinjen när bollen spelades.

Precis före paus fick Southampton sitt välförtjänta mål då Bradley Wright-Phillips överlistade Cole med ett lågt skott från nära håll.

Rangers inledde den andra halvleken piggt, men tre mål på sju minuter från hemmalaget punkterade matchen.

Wright-Phillips spelades snyggt fram av inhopparen Josh Dutton-Black tio minuter på halvleken och överlistade Cole för andra gången.

Fyra minuter senare spelade Wright-Phillips fram Best som från nära håll bara behövde peta bollen i mål.

Ytterligare tre minuter senare avgjorde Idiakez med en frispark som slogs rakt i mål från kanten. Cole lämnade sin mållinje för tidigt och Idiakez uppfattade detta. I stället för det förväntade inlägget blev det ett skott som smet in mellan Cole och den främre stolpen.

Näste man att notera sig i målprotokollet var Saints inhoppare Jamie White som med tolv minuter kvar att spela satte 5-1 med ett skott från straffområdesgränsen.

Även Southamptons tredje inhoppare Baseya var nära att bli målskytt i slutminuterna, men prickade stolpen. Innan Idiakez på övertid fick fullträff på ett skott från 20 meter och fastställde slutresultatet till 6-1.

Detta var Southamptons tionde seger av tio möjliga i reservlagsserien och framgångarna kan säkert förklaras med att man har en trupp där fler än 12-13 man är aktuella för spel i ligan. Kan QPR lyckas med detta till nästa säsong kommer laget att ha en plats på övre halvan i tabellen.

Nästa planerade reservlagsmatch spelas på tisdag eftermiddag då QPR möter Wycombe på bortaplan.