Lagbanner

Idiakez klar för QPR - kan man ta 3 poäng mot "Owls"?

Spanjoren Inigo Idiakez lånas in på en månad, blir han tungan på vågen i det viktiga mötet med Sheffield W?

Det känns som om jag har skrivit det förr, men imorgon väntar en ödesmatch för QPR. De tvärrandiga har ett svårt återstående program i The Championship men just hemmamötet mot Sheffield Wednesday är en av de matcher som bara måste vinnas om det skall bli en ny säsong i den näst högsta serien. Men QPR har svikit flera gånger under våren när 3 poäng har varit målet, kan man leverera denna gång?

En positiv nyhet nådde alla Rangersfans idag då klubben meddelade att man lånar in den 33-årige spanske mittfältaren Inigo Idiakez under en månad. Idiakez är en teknisk lirare och kommer härnäst från Southampton men gjorde framför allt succé i Derby tidigare där han dundrade in 22 mål på 94 matcher. Innan Englandssejouren spelade Idiakez i Real Oviedo och Rayo Vallecano i spanska La Liga men nu tar han alltså plats på QPR:s mittfält. John Gregory var mycket nöjd med förvärvet och sade sig ha haft ögonen på spanjoren ett bra tag men han har aldrig trott att han skulle bli tillgänglig. Idiakez är spelbar redan imorgon. Själv minns jag när han, i Derbytröja, vände ut och in på QPR:s försvar för några år sedan, han är definitivt en spelare som jag inte förväntade mig att Rangers skulle kunna få och nu känns det faktiskt riktigt positivt inför fortsättningen.

Sheffield Wednesday har gått bättre i år än under den förra säsongen, man fick en ny manager i november, Brian Laws kom då från Scunthorpe. Mötet i höstas slutade med 3-2-seger för ”Owls” trots att Dexter Blackstock gjorde två mål. Formässigt ser det bra ut för ”ugglorna”, man har samlat 7 poäng på de tre senaste matcherna, senast blev det kryss mot Plymouth hemma. På skadefronten står det klart att Jermaine Johnson inte kan spela på grund av en knäskada medan Wade Small är osäker. John Hills och Burton OBrien är långtidsskadade. Vad som är mindre bra för QPR är att Marcus Tudgay, en av de giftigaste anfallarna i serien är tillbaka efter avstängning och lär starta på Loftus Road. Rangersfans känner igen Sheffield W:s försvarare Frankie Simek som var på lån i QPR under säsongen 2004-2005.

I QPR tillkommer förutom Idiakez också Dexter Blackstock som var avstängd mot Ipswich. Marcus Bignot är också tillbaka, tveksamt dock om han petar Danny Cullip, medan Marc Bircham fortfarande får vänta på att bli helt skadefri. Det  stora diskussionsämnet har tidigare varit QPR:s uppställning, ett femmannamittfält eller en klassisk 4-4-2-uppställning, vad väljer Gregory denna gång? Jag hoppas och tror på ett dubbelmannaanfall där Blackstock backas upp av unge Ray Jones, Lee Cook är ju också offensivt lagd och detta kommer att ge Rangers bra med tyngd framåt.

Morgondagens match är som sagt ””crucial”, hur skall vi då vinna den? Jag hittar följande nyckelfaktorer:

-    Gör första målet! I tidigare matcher har vi fått jaga, det skapar stress och oro i laget.
-    Fyll på framåt! Kör med 2 anfallare och låt Lee Cook bredda attacken. Vi måste våga vinna!
-    Lee Camp måste fortsätta lika inspirerat som tidigare, då går detta vägen!

Tre poäng imorgon kan ge oss ett välbehövligt andrum gentemot de andra bottenlagen, imorgon tar vi dem!

Uuuuu Rrrrrs!

----

Tippade laguppställningar:
QPR:
Camp
Cullip-Mancienne-Stewart-Timoska
Rowlands-Bolder-Idiakez-Cook
Blackstock-Jones

Sheffield W:
Turner
Simek-Bullen-Wood-Spurr
Small-Watson-Whelan-Brunt
Burton-Tudgay

Fredrik Montgomery2007-03-09 20:04:00
Author

Fler artiklar om QPR