Portsmouth U18-QPR U18 0-2

Fortsatt tätkänning för juniorlaget.

0-1 St.Aimie (62)
0-2 Rose (89)

Joe Gallens juniorlag fortsätter att prestera bra resultat och efter bortavinst mot jumbon Portsmouth med 2-0 i lördags ligger laget kvar på andra plats i tabellen - en poäng efter ledande Gillingham, men med två matcher tillgodo.

QPR var favoriter innan matchen, men efter att ha fått två matchen i rad inställda på grund av vattensjuka planer blev det tuffare än förväntat. En blöt plan gjorde det svårt att spela bollen längst marken vilket tycktes passa hemmalaget bäst.

QPR hade det mesta spelet i en första halvlek som var händelsefattig och inget av lagen skapade några större farligheter.

I den andra halvleken började Portsmouth bäst och trion Castles, Cuthbergson och Walker hade varsin chans att ge hemmalaget ledningen. QPR tog dock över spelet igen och bara Pompey-keepern Nick Jordans storspel gjorde att ställningen en kvart in på den andra halvleken var 0-0.

Längre än så kunde Portsmouth och Jordan inte hålla emot. En hörna nickades ner av backen Aaron Goode och hittade Matt O'Brien. Jordan räddade O'Briens volley, men var chanslös då Keiron St.Aimie petade in returen.

Efter målet hade Portsmouth svårt att komma in i matchen igen, men det skulle dröja till den sista minuten innan QPR kunde avgöra definitivt då O'Brien spelade fram Rose vars skott ställde Jordan och fastställde slutresultatet till 2-0.

Efter matchen var Joe Gallen nöjd med att lagets inställning var det som avgjorde matchen trots att man spelmässigt inte kom upp i samma standard som vanligt.  Högst betyg gav han till backen Billy Coyne och mittfältaren O'Brien.

På lördag väntar en svår match hemma mot tabelltrean Southend. En vinst här innebär att kampen om seriesegern kommer att stå emellan Gillingham och QPR medan en vinst för Southend gör att laget går om QPR och upp på andraplatsen.