Leicester-QPR 1-3 (0-0)

QPR såg ut att gå emot sin sjunda raka match utan vinst, men en ordentlig uppryckning i andra halvlek gav i stället en säker vinst.

Efter att en spelmässigt bra insats ännu en gång ledde till ett oavgjort resultat mot Derby i tisdags kunde QPR sätta stopp för den sex matcher långa vinstlösa sviten genom att bortabesegra Leicester med 3-1

John Gregory fick klara sig utan ljumskskadade duon Dexter Blackstock och Martin Rowlands, men hade åter tillgång till Adam Bolder och Lee Camp. Camp tog tillbaka sin plats i målet från Simon Royce, som inte heller fanns med på bänken, medan Bolder förpassade Steve Lomas till avbytarbänken. Gareth Ainsworth tog som förväntat plats på högerkanten i Rowlands frånvaro.

Leicesters manager Rob Kelly drabbades av skadeavbräck på träning i veckan och ersatte Gareth McAuley och Levi Porter med Darren Kenton och Mark Yeates.

Hemmalaget inledde matchen i ett högt tempo och redan efter ett par minuters spel tvingades Lee Camp till en bra räddning på ett skott från Iain Hume.

Ett farligt inlägg från Yeates ett par minuter senare kunde gett Leicester ledningen men varken Hume eller hans anfallskollega Horsfield nådde bollen.

Leicesters lån från Preston, Jason Jarrett, var näste man att prova lyckan då han sköt från 25 meters håll efter knappa tio minuters spel. Skottet vållade dock inte några större problem för Camp.

Det skulle dröja ytterligare tio minuter, och en varning för hands på Leicesters svenske vänsterback Nils-Eric Johansson, innan Rangers första chans kom. Ett inlägg från Lee Cook hittade Paul Furlong, som dock inte kunde få sin nick på mål.

Hemmalagets Alan Maybury testade Camp från distans ett par minuter senare. Den engleske U21-landslagsmannen hade bra koll på skottet och kunde hålla bollen.

Även nästa chans föll till Leicester då Yeates skruvade skott smet strax utanför Camps högra stolpe. Strax därefter fick Damion Stewart gult kort efter att ha kommit för sent i en tackling på Hume.

Efter en halvtimmes spel fick Paul Henderson i Leicesters mål göra sin första räddning då ett inlägg från Ainsworth höll på att leta sig i mål.

Danny Cullip blev dagens tredje spelare som fick syna domare Swarbricks gula kort efter att ha gått för hårt åt Horsfield.

Leicester fortsatte att ha mest boll och ett skott från Stephen Hughes tvingade Camp till ytterligare en bra räddning, returen hamnade hos Yeates vars skott täcktes till hörna av QPR-försvaret.

På tilläggstid fick Hume en varning innan Nygaard fick ett jätteläge att ge gästerna ett ledningsmål. Från tio meters håll lyckades han dock inte få bollen på mål och röster både i England och Sverige krävde att Nygaard skulle ersättas av Ray Jones i halvtid. John Gregory tyckte dock inte likadant och fortsatte med samma lag.

Andra halvlek var inte mer än ett par minuter gammal då QPR överraskande tog ledningen. En frispark från Bignot hittade Nygaard som spelade in bollen till Idiakez som från strax utanför målområdesgränsen kunde nicka bollen otagbart förbi Henderson och i mål.

Bara fyra minuter senare fick QPR straff då Maybury bedömdes ha knuffat Furlong i straffområdet. Efter en kort stunds diskussion stegade Nygaard fram till straffpunkten satte säkert straffen i mål bakom Henderson som chansade åt fel håll.

Lagen gjorde varsitt byte efter en dryg timmes spel. Rob Kelly ersatte Horsfield med Elvis Hammond medan John Gregory tog ut en trött Idiakez och satte in Steve Lomas på hans plats.

Innan bytet för Leicester fick någon önskad effekt passade Nygaard på att göra ett mål som sägs vara ett av omgångens vackraste. Den store dansken fick bollen på högerkanten av Furlong, men i stället för att slå ett inlägg drog han till på volley och helt plötsligt stod det 0-3 på resultattavlan på Walkers Stadium.

Rob Kelly gjorde sina två sista byten med en kvart kvar att spela. Tiatto och Wesolowski ersatte Hughes och Jarrett.

Furlong drog på sig ett gult kort med tio minuter kvar att spela och fyra minuter senare ersattes han av Ray Jones.

Leicester jagade ett reduceringsmål och med fem minuter kvar var backen Kisnorbo nära med en nick efter en hörna. Lee Cook fanns dock kvar vid sin stolpe och kunde nicka bort bollen.

I den sista ordinarie matchminuten ersattes Ainsworth av Jimmy Smith men på övertid fick Leicester sin reducering på straff genom Hume.

Efter matchen var John Gregory lika nöjd med sitt lag som Rob Kelly var missnöjd med sitt. Gregory passade även på att ge Marc Nygaard lite extra beröm och sade även att laget redan nu börjar fokusera på nästa match som är West Bromwich hemma om två veckor.

Publik: 24 558

Leicester: Paul Henderson - Alan Maybury, Darren Kenton, Patrick Kisnorbo, Nils-Eric Johansson - Shaun Newton, Jason Jarrett (James Wesolowski 77), Stephen Hughes (Danny Tiatto 77), Mark Yeates - Iain Hume, Geoff Horsfield (Elvis Hammond 63).
Ej använda avbytare: Conrad Logan (mv), Richard Stearman.

QPR: Lee Camp, Michael Mancienne, Danny Cullip, Damion Stewart, Marcus Bignot, Adam Bolder, Gareth Ainsworth (Jimmy Smith 89), Inigo Idiakez (Steve Lomas 63), Lee Cook, Paul Furlong (Ray Jones 84), Marc Nygaard. Ej använda avbytare: Jake Cole (mv), Pat Kanyuka.

För Rangers del innebär resultatet att man klättrar över nedflyttningsstecket då Southend och Leeds spelade 1-1 medan Luton, Barnsley och Hull alla förlorade.