Lagbanner

QPR U18-Southend U18 2-2 (0-2)

Två sena mål gör att juniorlaget behåller andraplatsen.

Joe Gallens U18-killar ställdes på lördagen mot Southend hemma på Harlington. Inför matchen låg QPR tvåa och Southend trea i tabellen. Ledare var Gillingham -en poäng före Rangers, men med två matcher mer spelade.

På ett blåsigt Harlington började Southend i en stark medvind och man var inte sena att utnyttja både medvinden och det faktum att man hade sex provspelare från Chelsea och West Ham med i laget.

Efter tre minuters spel fick man en frispark på högerkanten. Högerbacken Dan Harvey spelade in bollen och hittade mittbacken Tom Hopkins som i sin tur nickade bollen över Chris Goodchild i QPR-målet.

Rangers hade det fortsatt svårt i motvinden och den enda riktiga chansen man hade i den första halvleken kom efter en dryg kvarts spel då Romone Roses nick efter Chris Arthurs inlägg tippades över till hörna av Joe Welch i Southends mål.

Resten av halvleken bestod av slarvigt spel på mittplan, men de chanser som skapades stod Southend för. Efter en halvtimme hade man ett skott i ribban och man var nära med ytterligare ett par långskott.

Precis innan pausen ökade gästerna på sin ledning då Luke Thurlbourne spelade fram farlige anfallaren Charles Ademeno som kyligt slog bollen under en utrusande Goodchild. Ademeno har nyligen blivit erbjuden ett heltidskontrakt av Southend och ses som en stor talang.

Under pausen och i början av den andra halvleken tilltog vinden i styrka och QPR började jobba sig i matchen och under de tio första minuterna tvingade man Welch till tre bra räddningar. Strax därefter gjorde QPR sitt första byte då mittfältaren Billy Coyne ersattes av anfallaren James Folkes. Folkes tog plats i anfallet medan Danny Maguire tog klivet ner till en offensiv mittfältsroll.

Southend stack upp i en kontring efter en kvart men Ademenos skott täcktes till en resultatlös hörna.

QPR pressade men hade svårt att ta sig förbi Southends backlinje varför Joe Gallen satsade offensivt med tjugo minuter kvar genom att byta ut högerbacken Josh Ford mot en provspelare som tog plats i anfallet.

Keiron St.Aimie, Rose, Maguire och Arthur testade alla Welch från långt håll, men utan någon framgång i målprotokollet.

QPR tvingades till ett byte då Folkes efter en längre tids behandling bars av planen på bår med en fruktat benbrott. Hans ersättare blev ytterligare en provspelare.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid hade Southend en jättechans att avgöra matchen, men Goodchild svarade för en bra räddning på ett närskott från Ademeno.

Minuten senare var det i stället QPR som reducerade. St.Aimie tog sig förbi en försvarare och överlistadse Welch med ett skott från straffområdesgränsen.

Spelavbrottet på grund av Folkes skada var långt i från det enda och QPR fortsatte att jaga en kvittering. Detta öppnade för kontringar och i den tredje övertidsminuten var det nära ett tredje mål för Southend. En tackling i sista minuten av en försvarare gjorde dock att QPR fortfarande hade chansen.

Southends coach Ricky Duncan gjorde sitt första byte ett par minuter senare i sin strävan att hålla fast vid ledningen och ett par minuter senare kom ytterligare ett defensivt byte.

Detta hjälpte dock inte utan i den åttonde övertidsminuten förlängdes en hörna och en av provspelarna stod rätt placerad vid borte stolpen och kunde slå bollen i mål.

Domaren hade fortfarande inte avsikt att blåsa för full tid och QPR var nära att ta alla tre poängen men Welch gjorde en bra räddning på ett tungt skott från Rose.

Southend gjorde ytterligare ett byte i en elfte övertidsminuten och kunde hålla undan för ett anstormande QPR fram tills att slutsignalen ljöd i den fjortonde övertidsminuten.

Efter matchen var Joe Gallen nöjd med resultatet, men hävdade att laget kan spela mycket bättre än så här. Har var också nöjd med inhoppande provspelaren  och målskytten Angelo Balanta.

Mål
0-1 Hopkins (3)
0-2 Ademeno (43)
1-2 St.Aimie (88)
2-2 Provspelare (90+8)

QPR: Chris Goodchild - Josh Ford (Provspelare 70), Aaron Goode, Andrew Howell, Lee Brown - Romone Rose, Billy Coyne (James Folkes 55 (Provspelare 80)) - Matt O`Brien, Chirs Arthur - Keiron St.Aimie, Danny Maguire .

Southend: Joe Welch - Dan Harvey (James Lindie 90+4), Reiss Noel, Tom Hopkins, Johnny Herd - Gary Bowes (Rhys Henry 90+11), Luke Thurlbourne, Davis Abbey, Steffan Gaisie  -Peggy Lokando (Jamie Forshaw 90+7), Charles Ademeno

Resultatet innebär att QPR höll undan för Southend i tabellen. QPR har nu 36 poäng på 17 matcher medan Southend har 34 poäng på 18. Serieledande Gillingham tappade överraskande poäng hemma mot Luton (1-1) och har på sina 19 spelade matcher 37 poäng. 22 omgångar skall spelas och QPR har alltså ett bra läge att gå om Southend.

Nästa match spelas på lördag man ställs mot Rushden and Diamonds på bortaplan.

Källor: www.qpr.co.uk, www.southendunited.co.uk samt www.indyrs.co.uk

Simon Ståål2007-03-19 19:27:00
Author

Fler artiklar om QPR