Lagbanner

Rushden U18-QPR U18 1-0

Juniorerna ner till tredje plats efter blek insats.

QPRs juniorlag tappade en del av greppen i toppen av Puma Youth Alliance då man överraskande förlorade borta mot Rushden and Diamonds med matchens enda mål. Laget har dock avgörandet i sina egna händer och troligen vinner laget serien om de tar tio poäng på de fyra matcher som återstår.

Joe Gallen ställde upp med en ganska förväntad uppställning. Positivt var att James Folkes var med i startelvan. Folkes bars ut på bår i föregående lördags match mot Southend och man befarade först att säsongen skulle vara över.

Rushden kom till spel med ett försvagat lag då man i veckan lånat ut två spelare på work experience (en låneform för lärlingar som innebär att de kan spela A-lagsfotboll för klubben de är utlånade till och reserv- och juniorlagsmatcher för den klubben de tillhör).

Detta till trots var det hemmalaget som med vinden i ryggen dominerade matchen i den första halvleken och backen Reynolds nickade strax utanför efter en frispark från kanten.

Efter dryga tjugo minuters spel tog Rushden ledningen då anfallaren Cowan-Hall jagade en djupledsboll och hann upp den före Chris Goodchild i QPR-målet varpå han lyften bollen i mål. 

Även nästa chans var hemmalagets och kom efter 25 minuters spel då snabbe yttern Lambley sprang i från Rangers försvar och sköt rakt på Goodchild från straffområdesgränsen.

QPR var dock inte ofarliga framåt och bara en rensning på mållinjen hindrade en kvittering innan Rushden genom Watts hade ett skott i stolpens utsida strax innan paus.

Rangers började den andra halvleken lovande i medvinden och Margarson i hemmamålet fick göra ett par bra räddningar innan Rushden började ta över spelet delvis.

Hemmlaget ökade sånär på sin ledning då Lambley täckte en rensning från Goodchild och sköt i stolpen.

Rushden ville senare ha frispark i ett farligt läge då Smith gick omkull efter en tackling, men domaren friade. Minuter senare hade målskytten Cowan-Hall chansen att göra sitt andra mål men hans skott fårn nära håll räddades av Goodchild.

Joe Gallen gjorde ett par byten mitt i halvleken och förra veckans målskytt, provspelaren Angelo Balanta bytte av Romone Rose och tog plats i en ny 4-3-3 formation. Ytterligare en provspelare, med efternamnet Razziq, bytte av mittbacken Josh Ford.

QPR pressade på mot slutet och Chris Arthur sköt i ribban och Balantas retur såg ut att gå i mål men rensades bort på mållinjen av Watts.

Margarson i hemmamålet tog hand om ett par farliga inlägg innan domaren blåste av matchen.

Mål
1-0 Cowan-Hall (21)

Rushden: Margarson, Udoji, Langdon, Tidswell (Beecroft 76), C.Reynolds, Calcutt, Cowan-Hall, O'Keefe, Lambley, Smith (Weston 88), Watts. Ej använda avbytare: Grant, Day (mv)

QPR: Goodchild, Coyne, Ford (Razziq), Goode, Brown, Rose (Balanta), O’Brien, Maguire, Arthur, Folkes, St. Aimie.

Efter matchen var Joe Gallen för ovanlighetens skull inte nöjd med laget som han tyckte underpresterade. Då Gillingham och Southend vann sina matcher trillade QPR ner till tredje plats i tabellen. Man har dock fortfarande matcher tillgodo på duon och seriesegern är fortfarande inom räckhåll.

Tabelltoppen i Puma Youth Alliance South East Conference (matcher, poäng målskillnad):

Gillingham 20, 40, +15
Southend 19, 37, +14
QPR 18, 36, +19

På lördag möter QPR Colchester hemma medan Gillingham tar sig an Rushden på hemmaplan och Southend ställs mot Leyton Orient på bortaplan.

Källor: www.thediamondsfc.co.uk, www.qprnet.com, www.indyrs.co.uk samt www.qpr.co.uk

Simon Ståål2007-03-28 19:10:00
Author

Fler artiklar om QPR