Coventry-QPR 0-1 (0-0)
Iain Dowie - här i QPR-tröja, nu förlorande manager i Coventry

Rangers på väg upp på säker mark i tabellen - Jimmy Smith sköt hem 3 poäng till QPR med matchens enda mål.

Tack vare fint försvarsspel så håller QPR på att spela till sig ett nytt kontrakt i The Championship, idag tog man sin andra raka 1-0-seger genom att tvåla till Coventry på Ricoh Arena. Lycklig målskytt blev Jimmy Smith och Rangers har nu skaffat sig ett skönt 5-poängsförsprång gentemot Barnsley som ligger trea från slutet. Inget är klart och det kan svänga snabbt men tar Rangers tre poäng hemma mot Luton annandag påsk så skall det nog mycket till om vi ska bli degraderade.

John Gregory valde att vila några spelare till mötet med Luton, sålunda fick såväl Stefan Moore, Pat Kanyuka, Sampsa Timoska som Paul Furlong chansen från start medan Bignot, Lomas och Nygaard återfanns på bänken. Rangers tvingades också avvara Lee Cook som ju tvingades utgå i mötet med Preston på grund av en lättare skada.

QPR var på hugget i matchinledningen och skapade den första chansen efter 5 minuters spel, det var Adam Bolder som fick bollen i ett fint läge mitt framför mål men högerskottet gick strax utanför Coventry-keepern Marshalls vänstra stolpe. Coventry svarade dock genom att själva skaka fram några bra chanser, bl a så hade Khalliou Fadiga ett bra läge som resulterade i en hörna på vilken Ward sånär nickat mål, som tur var så hann Timoska fram med det långa benet och kunde styra undan nicken.

Lagen bjöd nu på fin fotboll och bytte chanser med varandra i det vackra vädret, Jimmy Smith gjordes ner i straffområdet i mitten av halvleken men domaren viftade avvärjande, Smith skulle dock få sin revansch lite senare. Innan dess så visade sig dock Lee Camp på styva linan då Michael Mifsud, maltesisk landslagsman, kom igenom. Först räddade Camp varpå han vann bollen just innan Whing skulle slå in returen, ”Campo” är verkligen en riktigt vass keeper och personligen så hoppas jag att han blir vår försteman nästa säsong. Efter ca halvtimmens spel gäckade han Mifsud igen och nu trodde de flesta att Coventry snart skulle ta ledningen i matchen men QPR höll kryss till halvtid.

Rangers började bäst efter paus och efter 7 minuter spelade av den andra halvleken så fick man utdelning. Paul Furlong sköt från distans, Marshall räddade men bollen studsade ut till Stefan Moore. Coventrykeepern räddade även skottet från Moore men på tredje försöket fick han sträcka vapen när Jimmy Smith höll sig framme och kunde slå in 1-0 till Rangers!! Stort jubel bland de ca 1500 tillresta Rangersfansen.

QPR fortsatte att spela bra och även om Coventrys manager Iain Dowie satte in Kevin Kyle 20 minuter före full tid så förmådde detta inte påverka matchbilden i någon större omfattning. De ljusblå stångade sig blodiga mot QPR:s försvarsmur men åstadkom inte så mycket och framför allt inte några feta målchanser, Rangers kunde hålla ut till en mycket värdefull 1-0-seger och ytterligare ett steg närmare säkrat kontrakt.

Såväl manager John Gregory som spelarna var såklart mycket nöjda med resultatet och Gareth Ainsworth  menade att teamspiriten i laget aldrig varit så bra som den är nu, vilket är skönt att läsa med tanke på alla skriverier om motsatsen på sistone. Lee Camp menade att ”man på sistone visat att man är kapabla att slå alla lag i serien men att segern inte skulle vara något värd om man inte följer upp den med att vinna över Luton på måndag”. Så sant, så sant, då övriga bottenlag har mycket svåra matcher på annandag påsk (Leeds möter Colchester borta, Barnsley har Birmingham, som jagar Premier League-plats, hemma, Hull åker till Wolverhampton och Southend reser till Preston) så kan en seger ge oss ett åttapoängsförsprång gentemot strecket och det tappar vi aldrig!

Till Lutonmötet är förhoppningsvis Lee Cook tillbaka i laget men alla de spelare som nu fick hoppa in och spela gjorde det mycket bra och det blir inte lätt för Gregory att peta Timoska, Smith, Kanyuka med flera då. En spelare som Danny Cullip har också kommit in bra i laget och är lite hjärnan bakom det fina försvarsspel Rangers visat upp på sistone, cred till Gregory och klubbledningen för fingertoppskänsla då man plockade till sig Camp, Cullip och även Idiakez!

En varning skall dock utfärdas för måndagens motståndare Luton, lagets läge är prekärt och man måste mer eller mindre vinna på Loftus Road på måndag för att inte försätta sig i ett mycket svårt läge inför slutomgångarna, QPR bör vara varnat inför mötet med "Hatters"!