Lagbanner

Inför QPR-Luton Town

QPR favoriter mot jumbon. Hur klarar man av det?

Bara två dagar efter att QPR tog tre viktiga pinnar borta mot Coventry ä det dags att ladda om batterierna mot jumbon Luton.

Luton inledde säsongen bra under Mike Newells ledning och efter en 5-1 vinst mot Leeds i oktober låg laget på en femte plats. Därefter följde sju raka ligaförluster och laget började rasa i tabellen.

Det blev inte bättre av att Mike Newell hamnade på löpsedlarna efter att ha kritiserat en kvinnlig linjedomare (okej då assisterande domare) och när klubben sedan sålde målskytten Rowan Vine och yttern Carlos Edwards i januari fortsatte raset.

Luton gav visserligen QPR respass ur FA cupen efter vinst i omspelet på Kenilworth Road, men detta är bara en av två matcher som laget har vunnit under 2007. Det enda lag som har förlorat mot Luton i ligan i år är Sheffield Wednesday som i slutet på februari föll med 3-2.

Resultaten gjorde att Mike Newell fick lämna sitt jobb och före detta Leeds managern Kevin Blackwellhar nu fått den otacksamma uppgiften att rädda kvar laget i Championship. Blackwell fick en godkänd start då han förra lördagen med en 4-5-1-uppställning coachade laget till 0-0 borta mot ett annat bottenlag, Barnsley.

I lördags gick det dock sämre då laget föll med 0-2 hemma mot Southampton efter att man släppt in två mål precis före paus. Enligt rapporterna spelade man dock bra i andra halvlek och hade bland annat ett mål borttdömt.

John Greogry valde att vila några spelare mot Coventry, men frågan är om några av dessa inte är tillbaka i laget mot Luton då Sami Timoska, Pat Kanyuka och Stefan Moore är ganska matchotränade även om reservlaget har spelat de två senaste veckorna. Lee Cook och Michael Mancienne stod över helt på grund av skador, men spelar troligen från start mot Luton om de återhämtat sig.

Lee Camp gjorde ytterligare en bra match i målet och kommer att vara en nyckelspelare även de fem återstående matcherna.

I försvaret tror jag att Bignot tar tillbaka sin plats från Timoska medan Mancienne troligen ersätter Kanyuka. Stewart och Cullip fortsätter troligen i mitten om de klarade sig skadefria från Coventrymatchen.

På mitten kommer Cook in på vänsterkanten medan Bolder och Smith troligen fortsätter centralt även om Steve Lomas kan vara ett alternativ. Gareth Ainsworth drabbas titt som tätt av mindre skador och kan komma att ersättas av Rohan Ricketts på högerkanten. Ett alternativ är också att placera Lomas centralt med Bolder och att flytta ut Smith på högerkanten.

I anfallet tror jag att Dexter Blackstock fortsätter, men att Marc Nygaard startar i stället för Paul Furlong. Även Ray Jones och Stefan Moore är alternativ, men i troligen bara för inhopp.

Preliminära laguppställningar

Queens Park Rangers


20. Lee Camp
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
2. Marcus Bignot
37. Jimmy Smith
7. Adam Bolder
16. Steve Lomas
17. Lee Cook
32. Dexter Blackstock
30. Marc Nygaard

Luton Town

33. Dean Brill
2. Kevin Foley
4. Chris Coyne
26. Markus Heikkinen
16. Lewis Emanuel
7. Matthew Spring,
8. Steve Robinson
11. Dean Morgan
18. Ahmet Brkovic
21. Keith Keane
30. Drew Talbot

Med tanke på lagens form så kan man inte säga annat än att QPR kommer till matchen som favoriter. Laget har fått lite andrum i bottenstriden och det är Luton som har pressen på sig. På bästa QPR-manér kan det väl bara sluta med att detta inte går som vi trott? Jag tror att oavgjort ligger bra till hands, men kör ett negativt tips. QPR 1, Luton 2.



Simon Ståål2007-04-09 11:31:00
Author

Fler artiklar om QPR