QPR tog tredje raka segern.

Rangers vände ett hotande underläge mot Luton och vann med 3-2 - nu ska det mycket till om QPR ska missa kontraktet.

QPR avslutade en synnerligen lyckosam påskhelg med att ta sin tredje raka 3-poängaren och den andra under påsken då man under måndagseftermiddagen besegrade Luton Town efter stor dramatik. De tvärrandiga vände ett hotande 1-2-underläge till seger med 3-2 under matchens sista 10 minuter och det var ”nestorn” Paul Furlong som frälste hemmapubliken med sitt segermål på övertid.

Manager John Gregory hade ju valt att vila några spelare under Coventry-matchen och dessa fick nu chansen igen, det rörde sig om Marcus Bignot, Steve Lomas och Marc Nygaard som alla fick möjligheten att starta. Dexter Blackstock fick kampera med Nygaard på topp medan ”Furs”, Timoska, Cole, Ricketts samt lördagens målskytt Smith fick inleda på bänken. I Luton satt f d QPR-spelaren Richard Langley på bänken men någon Björn Runström, utlånad från Fulham, syntes inte till, han verkar ha snackat sig ur Lutons omklädningsrum för gott.

Luton, som ju redan innan matchen befann sig i ett prekärt läge, inledde positivt och Matthew Spring testade skott i inledningen, en QPR-spelare styrde dock bollen till hörna. På just denna hörna blev det riktigt farligt, ”Hatters” nordiska bidrag Markus Heikkinen nickade från nära håll men bollen gick över målet. Stefan Moore skakade fram Rangers första chans efter 12 minuter men skottet plockades relativt enkelt av Dean Brill i Lutonkassen.

Lee Camp fick omvårdnad efter att ha ådragit sig en skada i mitten av halvleken men som tur var var Rangerskeepern snart på benen igen. Lika bra gick det tyvärr inte för Gareth Ainsworth som tvingades lämna planen efter 22 minuter. Rapporterna efter matchen talar om en fraktur på fotleden för den karismatiske mittfältaren som isåfall har spelat färdigt för säsongen. QPR har rejäla skadeproblem just nu och det ryktas om att även Lee Cook har hängt upp skorna för denna säsong, även det på grund av en skada.

Drew Talbot gjorde 1-0 till Luton efter 27 minuter men målet dömdes bort för offside och istället skulle det bli QPR som tog ledningen, fyra minuter före halvtidsvilan. Lomas svarade för ett bra inkast, Nygaard skarvade vidare till Moore som nickade in bollen till mitten av straffområdet där Blackstock dök upp och satte 1-0 från ca 10 meters håll. Målet var ”against the run of play” i det läget, Luton hade dominerat halvleken och ingen kunde därför protestera när kvitteringen kom just innan paus. Bell slog ett inlägg som Coyne relativt enkelt nickade i mål, stort jubel bland de prövade Lutonfansen. Halvleken hade delvis varit en besvikelse för QPR men en pausvila skulle göra susen för de tvärrandiga.

Blackstock inledde med att skjuta ett bra volleyskott mot Lutonmålet men Rangers läge skulle förvärras ytterligare i den 50:e minuten då Luton fick straff. Marc Nygaard använde handen för att stoppa ett Lutoninlägg och domare Penton pekade obevekligen på straffpunkten. Bell gjorde inget misstag och Luton var nu i ledningen med 2-1.

QPR lyckades inte skapa några större chanser efter målet, det var snarare Luton som oroade med ytterligare bra möjligheter. Gregory valde att sätta in Paul Furlong istället för Nygaard samt ersätta Kanyuka med Timoska i förhoppning att öka trycket framåt.

Lutons Heikkinen hade problem med QPR:s anfallare och framför allt var det ”gamle” Paul Furlong som ställde till det för finnen. Han tvingades fälla ”Furs” i mitten av halvleken utan åtgärd från Penton men när detta upprepades i den 78:e minuten så var det QPR:s tur att få straff. Dexter Blackstock klev fram och skickade upp bollen bakom Brill till 2-2!

Rangers nöjde sig dock inte med oavgjort, man skulle bara vinna matchen och på övertid slog ”den gamle” till. Blackstock spelade fram bollen till Lomas som måttade ett bra inlägg mot ”Furs” som träffade nicken perfekt, Brill hade inte en chans och Rangers hade via en s k ”smash-and-grab” avslutning snott med sig alla tre poängen i matchen.

Segern var givetvis oerhört värdefull för Rangers som nu har ryckt åt sig ett 7-poängsförsprång gentemot Leeds som ligger just under nedflyttningsstrecket. Varken John Gregory eller någon av spelarna vill uttala att kontraktet är klart men jag har svårt att se att Leeds och Southend skall kunna plocka in 8 poäng (Rangers har en klart bättre målskillnad än övriga bottenlag, Leicester undantaget) på ett QPR som just nu spelar med ett härligt självförtroende.

Rangers möter härnäst Sunderland som jagar en Premier League-plats och den matchen kommer vi nog att förlora, Tobias Hyséns lag är ruskigt starka nu och de två matcherna efter den är mot Cardiff och Wolves, två lag som jagar play-off-platser. Jag lutar emot att avvakta med att glädja mig åt ett säkrat kontrakt tills efter Cardiff-matchen, då vet vi om det det ändå kan bli nagelbitande på Loftus Road när vi möter Stoke eller om vi kan luta oss tillbaka och bara njuta av säsongsavslutningen.