Lagbanner

Inför Sunderland-QPR

Det här blir inte lätt!

Ligaledande Sunderland står för motståndet på Stadium of Light när QPR i morgon fortsätter att jaga poäng i bottenstriden.

Efter tre raka segrar är stämningen bra i QPR-lägret, även om man drabbades av ett avbräck i början av veckan då det stod klart att Gareth Ainsworth och troligen även Lee Cook kommer att missa resten av säsongen på grund av skador.

På den positiva sidan kan noteras att John Gregory troligen har tillgång till någon eller några i trion Michael Mancienne, Martin Rowlands och Iñigo Idiakez igen. Kan Mancienne spela tar han förmodligen tillbaka platsen som högerback. Spelar han inte går platsen till Sami Timoska eller Pat Kanyuka. I övrigt lär vi få se Marcus Bignot, Damion Stewart och Dannny Cullip framför Lee Camp i målet.

För att stå emot Sunderland är det troligt att Gregory inleder med en 4-5-1-uppställning. Adam Bolder känns given medan dagsformen och skadeläget avgör vem eller vilka av Jimmy Smith, Steve Lomas och tidigare nämnda Idiakez som spelar från start. På ytterplatserna kommer vi att få se spelare som mer eller mindre spelar ”out of position” Är Rowlands skadefri är han ett alternativ för den ena kanten medan Rohan Ricketts och Stefan Moore kan komma i fråga bägge två. Smith är även han ett alternativ för ett vikariat på en ytterplats under förutsättning att det finns tillräckligt med centrala mittfältare att tillgå.

I anfallet får vi troligen se en ensam Dexter Blackstock om Gregory väljer 4-5-1. Blir det 4-4-2 står kampen om den andra platsen i vanlig ordning mellan Paul Furlong, Marc Nygaard och Ray Jones.

Sunderland borta blir naturligvis en av säsongens svårare uppgifter. Laget tog i måndags över ledningen i ligan och i veckan har man gjort klart med en ny huvudsponsor till kommande säsong och därigenom säkrat möjligheterna att förstärka truppen ytterligare.

Sunderland vände underläge till vinst borta mot Southampton i måndags och laget har, efter 16 raka utan förlust i ligan, det starkaste av självförtroende och dessutom stöd av runt 40 000 åskådare på hemmamatcherna.

Manager Roy Keane förväntas göra ett par ändringar i startelvan då Dean Whitehead, som sparades i en halvlek senast, förväntas gå in från start. Backen Nyron Nosworthy har varit ett osäkert kort efter att ha ådragit sig en fotskada mot Southampton, men förväntas kunna spela vilket gör att Keane för tolfte matchen i rad kan starta med samma backlinje.

Preliminära laguppställningar

Sunderland

13. Darren Ward
3. Danny Simpson
12. Nyron Nosworthy
4. Jonny Evans
15. Danny Collins
7. Carlos Edwards
34. Dwight Yorke
8.Dean Whitehead
16. Tobias Hysén
31. David Connolly
9. Anthony Stokes

Queens Park Rangers

20. Lee Camp
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
2. Marcus Bignot
34. Rohan Ricketts
37. Jimmy Smith
7. Adam Bolder
16. Steve Lomas
14. Martin Rowlands
32. Dexter Blackstock

Sunderland är naturligvis storfavoriter i matchen. Laget är överlägset bäst i Championship just nu och poäng för QPR här är ren bonus. Tipset: Sunderland 3, QPR 0.

Simon Ståål2007-04-13 23:01:00
Author

Fler artiklar om QPR