Förlust mot serieledarna

QPR höll emot till den 76:e minuten på Stadium of Light - försprånget till kölagen minskade.

QPR föll som väntat mot serieledande Sunderland i lördagens möte, de tvärrandiga stretade dock emot ganska bra och var 14 minuter ifrån att bärga en sensationell poäng. Ett kryss hade dock inte speglat matchbilden, Sunderland var dominerande och är i en sådan form nu att det bara kan sluta på ett sätt – med serieseger! Rangers försprång till lagen under strecket minskade till fyra så än är det för tidigt att blåsa faran över för alla QPR-fans.

John Gregory kunde glädjande nog hälsa Martin Rowlands tillbaka till truppen, ”Rowly” fick ersätta Gareth Ainsworth som är borta för resten av säsongen. Bignot-Cullip-Stewart och Timoska bildade backlinje medan Blackstock och Moore fick chansen på topp. Tobias Hysén verkar ha hamnat i Roy Keanes frysbox, inte ens på bänken igår, men konkurrensen är hård hos ”Black Cats”.

Det tog bara 3 minuter innan Sunderland skapade matchens första möjlighet. Connolly rullade fram bollen till Whitehead men Danny Cullip fick fram ett ben och styrde undan bollen. Tillbudet var dock ett varsel om vad som skulle komma, fyra minuter efteråt så låg samma två spelare bakom hemmalagets ledningsmål. Whiteheads avslutning var klinisk och lämnade Lee Camp utan chans, 1-0 till Sunderland.

QPR:s första chans kom efter 19 minuter då Timoska rullade fram bollen till Moore som dock fick se bollen rensas undan av Nosworthy men chansen skulle ge de för dagen röd-svarta QPR-spelarna ökat självförtroende. Fyra minuter senare så skickade Moore fram bollen till Blackstock som tog sig in i Sunderlands straffområde. Sunderlandmålisen Ward rev ner den f d Fulhamstrikern klumpigt och domaren pekade på straffpunkten. Rowlands gjorde inget misstag på elvametaren och så var det utjämnat, 1-1!

Resten av halvleken skulle bestå i ett spelmässigt övertag för hemmalaget som dock hade svårt framför målet. Timoska fick agera räddande ängel då han räddade på mållinjen, vad som dock var värre för Rangers var att Danny Cullip fick en smäll just innan paus och fick utgå, Kanyuka ersatte.

Sunderland fortsatte sitt bombardemang mot Rangersmålet i den andra halvlekens inledning och Connolly var den som ställde till mest oreda i gästernas försvar. Rangers försökte dock skapa en del, bl a så hade Jimmy Smith en hörna där Kanyuka sånär nådde bollen. Sunderland bytte in Grant Leadbitter för att få mer kraft framåt då Dwight Yorke sprungit sig trött men Lee Camp stod fortsatt pall mot hemmalagets attacker.

John Gregory bytte in Furlong istället för Moore i den 70:e minuten och QPR höll fortsatt emot ända till den 76:e minuten. Tyvärr så drog just ”Furs” på sig en onödig frispark på egen planhalva, Edwards skickade fram bollen till Leadbitter som sköt på volley, 2-1 till Sunderland som, om sanningen skall fram, hade gjort sig förtjänta av målet.

Gregory satte in Idiakez och denne hade ett par möjligheter att få in bollen bakom Ward men tyvärr så lyckades det inte, matchen slutade med en hedersam förlust för QPR som med lite tur kunde att behållit den poäng man hade i 76 minuter matchen ut.

Då både Leeds och Barnsley vann sina matcher så har QPR bara 4 poäng ner till strecket. Luton är sannolikt avsågade, de har 8 poäng upp och det ser även svårt ut för Southend på 42 poäng. Hull och Leeds har båda 45 och därefter följer Barnsley och Leicester (en match mindre spelad) på 47 och QPR på 49. En seger för Rangers hemma mot Cardiff på lördag (Cardiff har bara en teoretisk chans att nå play-off, 6 poäng efter play-offlagen just nu) säkrar i praktiken kontraktet, en förlust kan dock göra situationen prekär om de övriga matcherna slutar med ”fel” resultat. Vi möter Wolves i näst sista omgången (knappast några poäng att hämta mot play-offjagande vargar) varpå Stoke väntar i en finalomgång som kan betyda otroligt mycket för båda lagen. Just därför hoppas jag att de tvärrandiga tar en seger hemma mot Cardiff på lördag så att vi kan andas ut och njuta av Stoke-matchen utan att behöva vara oroliga för resultatet. Det farligaste som kan hända QPR nu att spelarna tror att det hela är klart, större omkastningar än dessa har inträffat tidigare och Rangers bör inte fira kontraktet i förtid.