Northampton U18-QPR U18 1-3

Stark vändning av juniorerna gör att laget kan avgöra serien nästa helg.

Trots en motig inledning på dagen kunde juniorlaget åka hem från Northampton med tre poäng. Till den viktiga matchen fick man klara sig utan Romone Rose, som var avstängd efter att ha blivit utvisad i en reservlagsmatch för ett par veckor sedan.

På vägen till Northampton drabbades lagets buss av punktering och man anlände väldigt sent till matchen och hade bara fem minuter på sig att värma upp innan avspark.

Med undantag av Rose valde Joe Gallen att starta med samma lag som förra helgen vann hemma mot Leyton Orient med 3-2. Rose' plats togs av backen Josh Ford. Ford tog plats som högerback medan Billy Coyne flyttades upp som innermittfältare och Keiron St Aimie tog klivet upp i anfallet.

Redan i den första matchminuten hade hemmalaget ett skott i ribban och Chris Goodchild i målet räddade den efterföljande returen innan Aaron Goode till slut kunde rensa bort bollen. Ett mål här hade kunnat ställa till det ordentligt, men QPR jobbade nu sig in i matchen och Lee Browns inlägg nickades bort till en hörna som sånär resulterade.

QPR hade det mesta spelet under den första halvleken och de chanser hemmalaget försökte skapa tog mittbackarna Goode och Howell hand om.

Ett långt inkast från Coyne efter en kvart hittade Danny Maguire vid den bortre stolpen, men Maguire kunde inte få sitt avslut på mål.

St Aimie sköt rakt på Northamptons målvakt innan Balanta i närkamp med en hemmaförsvarare föll i straffområdet. Balanta ville ha straff med domaren tyckte annorlunda och det hela resulterade med en inspark.

Mitt i halvleken hade Rangers ytterligare chanser att efter en hörna ta ledningen. Bollen rensades dock bort på mållinjen vid ett par tillfällen.

QPR fortsatte att pressa på men bollen ville inte i mål och lagen gick till halvtidsvila mållösa.

Northampton skapade en chans tidigt i den första halvleken innan QPR tog över spelet igen. Maguire och Coyne hade bland annat varsitt skott utanför och det verkade bara vara en tidsfråga innan Rangers skulle ta ledningen.

Tjugo minuter in på halvleken kom matchens första mål. Det var dock inte QPR som stod för det utan Northampton.

En frispark från mittplan rensades inte bort ordentligt och bollen hamnade hos Jamie Arlick som från tio meters kunde prickskjuta in bollen vid stolproten.

Direkt efter målet gjorde Joe Gallen ett byte då James Folkes ersatte Ford. Folkes tog plats på högerkanten medan Maguire flyttade in på innermittfältet och Coyne tog över som högerback.

Minuter efter Northamptons mål fick Maguire en bra träff på ett skott från 20 meter. Bollen tog dock i ribbans underkant och rensades bort.

Med tjugo minuter kvar att spela fick QPR straff efter att Balanta dragits omkull. Magurie tog straffen och satte den i nät bakom en chanslös hemmakeeper.

Rangers fortsatte att jaga, nu i jakt på ett segermål och yttrarna Folkes och Arthur höll hemmaförsvaret sysselsatt. Med tolv minuter kvar fick QPR en frispark strax utanför straffområdet. Maguire visade klass när han snyggt placerade bollen i vänster kryss bakom en ställd målvakt.

QPR började backa något och försökte kontra in ett tredje mål. Man hade också en boll i nät men bedömdes att gått för hårt fram i närkampen med målvakten.

Med fem minuter kvar fick Northampton en farlig frispark som lyckligvis för QPR gick strax över och när bara ett par minuter återstod kunde Rangers istället avgöra matchen då St Aimie förlängde ett inkast från Coyne och Balanta kunde nicklobba bollen över en utrusande målvakt.

Hemmalaget hade sedan ett skott som smet strax utanför men det blev inga fler mål och QPR kunde räkna in ytterligare tre poäng.

Mål
1-0 Arlick (65)
1-1 Maguire (70, str)
1-2 Maguire (78)
1-3 Balanta (88)

QPR: 1-Chris Goodchild - 9.Josh Ford (12.James Folkes 66), 6.Aaron Goode, 5.Andrew Howell, 3.Lee Brown - 7.Danny Maguire, 4.Matt O'Brien, 2.Billy Coyne, 11.Chris Arthur - 8.Keiron St Aimie, 10.Angelo Balanta. Ej använda avbytare: Reece Crowther (mv), Cyrus Sylvan-Vanterpool, Razzaq, Provpspelare.

Serieledande Southend och tvåan Gillingham vann bägge sina avslutande matcher vilket innebär att bägge lagen slutade serien med 46 poäng. Southend har bättre målskillnad (+19) än Gillingham (+17) medan QPR inför sin sista match har 45 poäng och +24 i målskillnad. Det räcker alltså med en poäng för Rangers då man på lördag ställs mot hemmastarka Brighton på bortaplan. Skulle man förlora matchen slutar man på trejde plats.