Lagbanner

Wolves - QPR 2-0 (0-0)

Kvaljagande vargar numret större än QPR.

Precis som förväntat fick QPR det tufft mot ett Play off-jagande Wolves på lördagen och föll med två mål mot noll på Molineux.

John Gregory tvingades till en del förändringar i laget och redan när laguppställningarna presenterades visste många att mycket talade för Wolves. Då Lee Camp kallats tillbaka till Derby och med Simon Royce utlånad till Gillingham fick 21-årige Jake Cole chansen i målet. Rapporterna om Coles insatser under de senaste åren har varit mycket varierande och det är ett utmärkt läge att ge honom lite rutin inför framtiden. Som reserv till Cole fanns gamle Paul Jones med på avbytarbänken.

Backlinjen var till tre fjärdedelar densamma som senast. Med Michael Mancienne och Danny Cullip skadade flyttades Marcus Bignot över som högerback medan Mauro Milanese som in som vänsterback medan Sami Timoska fick inleda på bänken. Precis som mot Cardiff senast spelade Pat Kanyuka och Damion Stewart mittbackar.

På mittfältet saknades Lee Cook, som troligen var skadad och Jimmy Smith fick spela ”out of position” på vänsterkanten. I övrigt såg det bekant ut med Martin Rowlands på högerkanten och Adam Bolder och Steve Lomas centralt på mittfältet. Stefan Bailey var mittfältets representant på bänken.

I anfallet saknades Dexter Blackstock, precis som Cook förmodligen på grund av skada. Paul Furlong och Marc Nygaard spelade från start medan Stefan Moore och Ray Jones återfanns bland avbytarna.

Wolves manager Mick McCarthy hade det lättare med laguttagningen och startade med samma elva som förra helgen lite oturligt föll mot Birmingham efter en missad straff på övertid.

Pådrivna av hemmapubliken inledde Wolves matchen och en mängd avslut avlossades mot Cole i Rangers mål. De flesta träffade inte målramen, men Cole fick ändå göra en handfull bra räddningar.

En för lös bakåtpassning av Kanyuka gav Andrew Keogh chansen men Cole var snabbt ute från sitt mål och kunde hugga bollen framför fötterna på Wolvesanfallaren.

De chanser som QPR skapade under den första halvleken var lätträknade och Wolvesmålvakten Matt Murray dominerade sitt straffområde väl och plockade ner de inlägg som Rangers försökte sig på. Bästa chansen föll till Smith ett par minuter före pausen. Murray var dock snabbt ute från sin mållinje och kunde blockera skottet.

I början av den andra halvleken var QPR nära att ta ledningen då ett skott från Smith tippades i ribban av Murray. Returen hamnade hos Nygaard som dock sköt över.

I stället var det Wolves som tog ledningen tio minuter in på den andra halvleken. Cole gjorde en bra räddning på Bothroyds frispark men QPR försvaret fick inte bort returen och bollen spelades tillbaka in i straffområdet och hamnade hos Keogh som nickade mot mål. Cole lyckades stoppa nicken men bollen gick tillbaka till Keogh som till slut tryckte bollen i mål.

Ett par minuter senare tvingades Gregory till ett byte då Kanyuka skadade sig. Timoska ersatte i mittförsvaret.

Mitt i halvleken gjorde Wolves sitt andra mål för dagen då Stewart inte fick bort ett lågt inlägg från Bothroyd och Kightly kunde omarkerad slå bollen förbi en chanslös Cole.

Direkt efter målet ersattes Furlong av Ray Jones och tio minuter senare ersatte Bailey Bolder. Det närmaste QPR kom en kvittering var ett skott rakt på Murray från Rowlands och en cykelspark över av Jones.

När domare Pike blåste av matchen stod Wolves som värdiga vinnare och QPR hade bara Cole att tacka för att siffrorna inte blev större.

Mål
1-0 Keogh (57)
2-0 Kightly (64)

Varningar
Wolves: Breen
QPR: Smith, Nygaard

Domare: M.Pike
Publik: 24 931

Wolves: 20.Matt Murray – 7.Jackie McNamara, 5.Gary Breen, 6.Jody Craddock, 14.Darren Potter – 37.Michael Kightly (34.Stephen Gleason 83), 4.Seyi Olofinjana, 3.Neill Collins, 32.Michael McIndoe – 10.Jay Bothroyd (17.Stephen Ward 79), 39.Andrew Keogh (26.Mark Little 90) Ej använda avbytare: 31.Wayne Hennessey (mv), 16.Mark Davies

QPR: 12.Jake Cole – 2.Marcus Bignot, 24.Pat Kanyuka (27.Sampsa Timoska 59), 25.Damion Stewart, 3.Mauro Milanese – 14.Martin Rowlands, 7.Adam Bolder (23.Stefan Bailey 77), 16.Steve Lomas, 37.Jimmy Smith – 29.Paul Furlong (31.Ray Jones 65), 30.Marc Nygaard. Ej använda avbytare: 21. Paul Jones (mv), 18. Stefan Moore

QPR avslutar säsongen hemma mot Stoke på söndag. Då Stoke har en kvalplats att spela för och Gregory på frågor om han tänkt ge några ungdomar chansen svarat att det är orättvis mot de andra lagen runt strecket att ställa upp med ett reservbetonat lag kommer vi säkert att få se ett Rangers som ger järnet i säsongsavslutningen.

Simon Ståål2007-04-29 22:30:00
Author

Fler artiklar om QPR