QPR B-Crystal Palace B 5-3 (4-1)

Målfest avslutade säsongen för reservlaget.

QPRs reserver avslutade säsongens seriespel på måndageftermiddagen genom att besegra Crystal Palace med 5-3 hemma på Loftus Road.

Då den tillförordnade hjälptränaren Warren Neill var upptagen av sitt civila jobb som taxichaufför matchades laget, precis som i förra veckans match mot Bournemouth, av juniorlagets tränare Joe Gallen. Gallen hade tillgång till en handfull spelare ur seniortruppen och kunde ställa ett starkt lag på banan.

Veteranen Paul Jones vaktade målet för första gången på länge, och troligen för sista gången i QPR-tröjan. I försvaret fortsatte Dominic Shimmin sin comeback och hade junioren Aaron Goode som partner centralt medan Billy Coyne och Andrew Howell spelade ytterbackar.

Precis som mot Bournemouth bestod innermittfältet av Stefan Bailey och Marc Bircham medan lånet från Wolves, Rohan Ricketts, spelade vänsterytter och junioren Keiron St Aimie återfanns på den andra kanten. Ray Jones och Shabazz Baidoo bildade anfallspar medan bänken bestod av ungdomarna Romone Rose, Lee Brown, Chris Goodchild, Chris Arthur och Matt O'Brien.

Crystal Palace kom till matchen med tre raka vinster i reservlagsserien efter uddamålsvinster mot Millwall och ledarna Southampton samt hela 8-2 mot Aldershot. Palace coachades av Kit Symons och bland de mer rutinerade spelarna märktes Tommy Black och Danny Granville.

I matchens inledning tvingades Paul Jones i Rangers mål till en bra räddning på ett skott från Jamie Smith innan gästerna tog ledningen i den nionde minuten då Granville och James Dayton efter bra samarbete hittade Smith som via stolpen kunde trycka in eftermiddagens första mål.

Bara tre minuter senare kvitterade QPR då St Aimie nickade fram Ricketts inlägg till Ray Jones som från nära håll kunde nicka in 1-1.

Rangers tog över spelet och mitt i halvleken tog sig Baidoo in i Palace straffområde och hittade Bailey som placerade bollen utom räckhåll för David Wilkinson i målet.

Palace tvingades till ett byte i backlinjen precis efter målet och QPR fortsatte att dominera matchen.

Ray Jones testade Wilkinson från distans innan en lång boll över Palace backlinje ledde till ett självmål och 3-1. Backen Swaibu verkade ha kontroll på bollen men stressades av Baidoo och nickade bollen över Wilkinson och i eget mål.

Precis före halvtidssignalen vann Bailey en närkamp med Joe Sweeney och från drygt 20 meter överlistade han Wilkinson och QPR gick till paus med en till synes trygg 4-1 ledning.

Lite hårda ord från Symons i halvtid fick fart på gästerna som reducerade omgående. Daytons inlägg rensades inte bort ordentligt och bollen hamnade hos Hall som hittade målet från straffområdesgränsen.

Efter en dryg kvart reducerade Palace igen. Denna gången var det ett skott från Black som for i mål bakom Paul Jones.

Strax efter målet gjorde Joe Gallen två byten. Ray Jones ersattes av Romone Rose och något senare bytte Brown av Bircham.

Med knappa kvarten kvar att spela avgjorde Ricketts matchen då han efter en egen uppvisning snyggt sköt in 5-3 bakom en chanslös Wilkinson.

St Aimie tvingades utgå på grund av en lättare skada med runt tio minuter kvar att spela och ersattes av Chris Arthur.

Rangers bevakade ledningen matchen ut och tog till slut en komfortabel seger. Bäst betyg gick till ungdomarna Coyne och Goode i försvaret samt till Bailey och Ray Jones. Den sistnämnde verkar ha tagit sig i kragen de senaste matcherna och hoppas säkerligen att få starta mot Stoke på söndag efter att ha gjort tre mål på de två senaste matcherna i reservlaget.