Lagbanner
Inför QPR-Stoke City
Den svenska QPR-flaggan vajar stolt på Loftus Road imorgon!

Inför QPR-Stoke City

När Swedish Hoops är på plats - då vinner Rangers! Imorgon intar svenskarna W12 och hoppas på en fin säsongsavslutning av de tvärrandiga.

QPR möter imorgon Stoke City inför ett välfyllt Loftus Road, för Rangers gäller matchen bara äran medan Stoke har en play-off-plats i sikte. Swedish Hoops representeras av 20 röststarka som kommer att göra allt för att lyfta fram de tvärrandiga till en seger, Stoke gillar vi inte särskilt mycket efter att deras fans attackerade Simon Royce under förra säsongens möte på Brittania Stadium och därför hoppas att Rangers ger allt i matchen och ger ”lerkrukorna” en tidig semester.

Även om Rangers blev klara för fortsatt spel i The Championship för 2 veckor sedan så har det ingalunda varit lugna gatan i W12. I veckan offentliggjorde klubben att man släpper 8 spelare efter säsongens slut, och räkna med att lirare som Paul Furlong, Marc Bircham och Steve Lomas kommer att hyllas lite extra i och med söndagens drabbning. Personligen kommer jag sakna de båda förstnämnda mest, ”Birch” minns jag mest från Swedish Hoops första påskresa då han vräkte in 2-1, segermålet i nättaket på övertid, mitt framför Rangersfansen på Griffin Park mot Brenford. ”Furs” hade en fantastisk säsong 2004-2005 då han gjorde mål på nästan allt och jag hoppas att den karismatiske anfallaren får en syssla i klubben efter avslutad karriär.

QPR får tillbaka Lee Cook, Dexter Blackstock och Danny Cullip till Stoke-matchen och det är inga dåliga förstärkningar, förhoppningsvis finns de alla med på plan från start. Michael Mancienne är dock borta från spel, Chelsealånet fick ju hjärnskakning i mötet med Preston för en månad sedan och lider fortfarande av sviterna efter denna. Det är läge att tro att det blir en och annan ”emotionell” uttagning imorgon, jag skulle inte bli förvånad om både Bircham och Furlong får starta.

Stokes läge är att man måste passera minst ett lag av WBA, Wolves och Southampton för att få spela vidare. WBA och Southampton har lätta hemmamatcher mot omotiverade bottenlag medan Wolves möter något svårare Leicester borta. Stoke fyller bortaläktaren imorgon och man kommer även att visa matchen live på storbildsskärm på Brittania Stadium för dem som inte kan göra resan till London. ”Potters” saknar vingen Liam Lawrence och dessutom är Clint Hill, Marlon Broomes och Rory Delap borta för resten av säsongen.

Imorgon vill jag se ett QPR som spelar med hjärtat, det finns flera anledningar till att man förhoppningsvis kommer att göra det:

-    Play-off-platser står på spel, då ger man allt även om det inte rör det egna laget.
-    Man vill göra en bra avslutning på säsongen och ett bra avstamp inför nästa.
-    Man vill ge de spelare som lämnar en fin avslutning på deras tid i klubben…

..men framför allt så är ju Swedish Hoops där och då brukar QPR vinna, så är det och så kommer det bli imorgon också! 2-1 till ”The Mighty Super-Hoops”, Rangers får en straff i den 89:e minuten och givetvis slås den i mål av Marc Bircham varpå han springer fram till den svenska sektionen, sliter av sig tröjan och kastar den rätt i famnen på en förvånad men lycklig Red-Simon!

Uuuu Rrrrs!

---

Tippade laguppställningar:
QPR:
Cole
Bignot-Timoska-Stewart-Milanese
Rowlands-Bircham-Lomas-Cook
Furlong-Blackstock

Stoke City:
Simonsen
Fortune-Griffin-Higginbotham-Hoefkens
Alassane Diao-Hendrie-Eustache-Russel
Fuller-Sidibe

Fredrik Montgomery2007-05-05 21:10:00
Author

Fler artiklar om QPR