Lagbanner

Sommarens första nyförvärv klart

27-årig vänsterback till QPR.

QPR meddelar i dag att man gjort klart med Cardiffs vänsterback Chris Barker. 27 årige Barker har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Barker inledde karriären i Alfreton Town, numera hemmahörande i Conference North, innan han sommaren 1999 värvades till Barnsley. Efter tre säsonger och 130 matcher för Barnsley betalade Cardiff 600.000 pund för Barker.

Under de fem åren på Ninian Park blev det 180 matcher för Cardiff. Dessa kom under åren 2002 till 2006 och under hösten 2004 blev det även fyra matcher för Stoke under en månad på lån.

Barker valdes för två år sedan till årets spelare i Cardiff, men detta var inte tillräckligt för Dave Jones som i höstas lånade ut honom till Colchester. I Colchester gillade man vad man såg och lånet, som från början sträckte sig t.o.m. december, förlängdes säsongen ut.

När Barker för en månad sedan släpptes på fri transfer var det en handfull klubbar i Championship som var intersserade, men QPR och John Gregory drog det längsta strået. Gregory är naturligvis nöjd med värvningen och förhoppningsvis kommer Barker att bli en viktig kugge i hans lagbygge.

Barker kommer att spela i tröja nummer 3, som de två senaste åren tillhört Mauro Milanese.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.soccerbase.com

Simon Ståål2007-06-05 18:05:00
Author

Fler artiklar om QPR