Lagbanner

Förstärkningar både i spelartruppen och i ledarstaben

John Curtis klar för QPR som även presenterar ny ledning för ungdomsverksamheten och ny fysioterapeut.

QPR har under fredagen gjort klart med flexible backen John Curtis på ett tvåårskontrakt. Den Premier League-meriterade försvararen, som även representerat England på U21-nivå kommer till QPR gratis och har de två senaste åren spelat för Nottingham Forest.

Curtis blir 29 senare i år och inledde som lärling i Manchester United och hann även spela 19 matcher för dem mellan 1997 och 2000. Under perioden blev det även 30 matcher på lån för Barnsley. Sommaren 2000 värvades Curtis till Blackburn för en och en halv miljon pund och spelade 78 matcher för klubben innan han i augusti 2003 gick till Leicester efter att under våren 2003 hamnat i kylan på Ewood Park och lånats ut till Sheffield United.

Sejouren i Leicester blev bara ett halvår och Curtis flyttade i februari 2004 till Portsmouth. På Fratton Park gick det dock inte som förväntat och efter en låneperiod i Preston släpptes han vidare till Nottingham i februari 2005. Även om Forest haft det motigt har det gått bra för Curtis som under sina dryga två år på City Ground spelade 90 matcher. Någon stor målskytt är han dock inte och de två mål han gjort i sin karriär kom under låneperioden i Barnsley.

Curtis berättar för QPRs officiella hemsida att han kontaktades av John Gregory i onsdags efter att Gregory fått hans telefonnummer av lagkamraten från Nottingham, Danny Cullip. Gregory känner dock till Curtis bra sedan tidigare och säger sig vara säker på att han kommer att bli populär bland fansen.

Curtis kommer att spela med nummer 21 på tröjan.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.soccerbase.com

---

I går meddelades överraskande att Joe Gallen, som förde juniorlaget till serieseger under den gångna säsongen, lämnar sin post med omedelbar verkan. På fredagen presenterades hans ersättare. Det bli duon Steve Brown och Keith Ryan, bägge med ett förflutet i Wycombe som tar över.

Brown kommer att fungera som juniorlagsmanager medan Ryan kommer att koncentrera sig mer på lärlingas utbildning, som enligt Gregory varit för dåliga de senaste åren.

Duon, som under sina aktiva karriärer i huvudsak spelade för Wycombe fick lämna Adams Park för en tid sen av ekonomiska skäl. Brown var assisterande manager förra säsongen medan Ryan var reservlagsmanager.

QPR har även gjort klart med en ny fysioterapeut efter Prav Mathema, som flyttar till Rugbyklubben Wasps på måndag. Det handlar om Paul Harris, som tidigare jobbade i West Ham som assisterande fysioterapeut. Han har tidigare jobbat för Cardiff, Charlton och Crystal Palace i liknande roller.

Vi kan bara hoppas att John Gregory gjort bra val när det gäller personal och att detta för klubben framåt.

Källa: www.qpr.co.uk

Simon Ståål2007-06-29 22:55:00
Author

Fler artiklar om QPR