Lagbanner

Lee Cook lämnar QPR

Flyttar till grannen och rivalen Fulham.

Efter en sommar av spekulationer tvingas QPR slutligen ge efter och sälja Lee Cook. Cook är klar för hårdsatsande, men skuldtyngda, Fulham för en summa av 2,5 miljoner pund som kan kan öka efterhand.

QPRs officiella hemsida skriver att summan kan bli så stor som 4,5 miljoner pund, men då krävs det förmodligen att Cook inte bara skall spela X antal matcher för Fulham och rädda dem kvar i Premier League i Y antal år utan även spela sig in i Englands landslag och helst också föra dem till VM-guld 2010...

Innan vi jublar över de 2,5 miljonerna att betala av ABC-lånet med skall vi även ta i beaktande att Cooks förra klubb, Watford, skall ha en viss del av summan. Det har spekulerats i 25%, men enligt en tre år gammal artikel i arkivet på Watfords hemsida skall det vara 15% - dvs 375.000 pund.

Summan som QPR får ligger trots allt från de 7-8 miljoner pund som ordförande Gianni Paladini först pratat om, men man måste också see till Cooks bästa och hur lycklig hade han varit om han blivit kvar i QPR med den uppskattade veckolönen på 4.000 pund som han skall ha haft jämfört med de 20.000 pund som Fulham lär betala?

Gjort är i varje fall gjort och nu hoppas jag, efter att Jimmy Smith valt att bli utlånad till Norwich i höst, att QPR inom det snaraste kan köpa loss Lee Camp från Derby och låna in Michael Mancienne från Chelsea fortare äv Paladini kan säga Craven Cottage!

Cook räknar för övrigt att vara tillbaka på Loftus Road den 3 augusti då QPR möter Fulham i genrepet inför ligapremiären.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.watfordfc.co.uk

Simon Ståål2007-07-19 21:45:00
Author

Fler artiklar om QPR