QPR-Fulham 2-1

I fredagens genrep vann QPR hemma mot Fulham med 2-1 efter att inlånade Ben Sahar gjort bägge Rangers mål. Tyvärr bars nyförvärvet Simon Walton ut på bår med ett befarat benbrott.

Okej, det var en träningsmatch och Fulham saknade ett par spelare och flyttade rundor på spelarna i backlinjen och gjorde överdrivet många byten för att vara ett genrep. Hur som helst så stod QPR för en bra insats och resultatet ger laget självförtroende.

Nio av de spelarna som inledde tisdagens match mot Harrow Borough startade mot Fulham. John Curtis saknades helt i truppen och hans plats som vänsterback togs av Chris Barker. Provspelande James Simmonds fick sätta sig på bänken då Martin Rowlands flyttades ut som vänsterytter och Adam Bolder inledde centralt på mitten.

I övrigt var det samma spelare i startuppställningen och på avbytarbänken. Saknades gjorde, förutom Curtis, Ray Jones, Pat Kanyuka, Danny Cullip, Gareth Ainsworth och Nick Ward. De fem första är troligen skadade medan Ward sägs vara i Italien för att provträna med Brescia.

Fulham saknade bland annat nye Aaron Hughes, men kom till spel med en stark elva. Även om det inte var första uppställningen så handlade det om idel kända namn.

QPR inledde piggt och skapade ett par farliga hörnor i matchinledningen. Bästa chansen var ett inlägg från Zesh Rehman som Dexter Blackstock fick huvudet på. Antti Niemi i Fulhams mål var dock på sin vakt och kunde tippa till hörna.

Efter Rangers fina inledning kunde gästerna efter dryga tio minuter kontra in matchens första mål. Chris Baird slog en lång boll in straffområdet och David Healy sprang i från Michael Mancienne och Rehman och kunde nicka in bollen framför mål. Stewart såg ut att ha koll bollen men Brian McBride höll sig framme och kunde från nära håll peta bollen i mål.

Några minuter senare skadade Simon Walton sig då han såg ut att fastna med foten i gräset under en glidtackling. Walton bars ut på bår med ett befarat benbrott och Stefan Bailey byttes in på hans position.

QPR spelade stundtals bra fotboll och många anfall kom från högerkanten där Stefan Moore såg pigg ut och fick bra understöd av Rehman, som uppenbarligen är bättre som ytterback. Blackstock hade en hyfsad chans att kvittera, men hans skott ändrade riktning på Zat Knight och gick till hörna. Hörnan rensades av Fulhams försvar och gästerna försökte kontra via Lee Cook. Han stoppades dock bryskt på mittplan av Rehman. Domare Woolmer såg ut att tala Rehman till rätta, medan Fulhams offciella hemsida skriver att Rehman fick en varning för sin tackling. Skulle detta vara fallet så har jag inte något att invända.

Healy testade Lee Camp från distans innan Fulham fick ett jätteläge att öka på sin ledning tio minuter före paus då Mancienne stoppade ett anfall på Rangers straffområdesgräns. Tacklingen var dock inte bättre än att bollen hamnade hos en ensam McBride. Avslutet blev alldeles för lamt och Camp kunde enkelt hålla bollen.

Fulhams manager Lawrie Sanchez bytte ut en matchotränad Cook i halvtid och ersatte honom med Moritz Volz. Volz tog plats som högerback, vilket ledde till att Baird blev mittback och Carlos Bocanegra vänsterback samtidigt som Paul Konchesky tog klivet upp från vänsterback till vänsterytter...

Volz visade offensiva takter direkt och låg bakom ett par farliga inlägg tidigt i den andra halvleken. Annars var det QPR som inledde bäst och ett lågt inlägg från Moore missades precis av Blackstock innan Sahar fick tag i bollen. I dålig vinkel förivrade han dock sig och sköt över.

McBride hade ytterligare en bra chans några minuter senare då Stewart missade markeringen på en långboll. Även denna gång blev avslutet för klent och Camp kunde hålla bollen.

Efter en knapp kvart kom Rangers kvittering. En annars ganska osynlig Sahar tog bollen från Knight mitt på Fulhams planhalva innan han omgiven av tre motståndare kunde skjuta i nättaket.

Moore tvingade Niemi till en bra räddning på ett skott från 20-talet meter.

Några minuter senare gjorde Lawrie Sanchez fyra byten. Niemi ersattes av Tony Warner i målet, medan Knight och Davis ersattes av mittbackarna Ian Pearce och Papa Bouba Diop. Collins John bytte av Healy i anfallet.

John blev inte oväntat en injektion och låg bakom mycket av det som Fulham skapade under den sista halvtimmen.

Mitt i halvleken tappade inbytte Diop bollen till Bolder tio meter utanför det egna straffområdet. Bollen hamnade hos Sahar som var på väg tillbaka från ett tidigare anfall. Fri med Warner gjorde Sahar inget misstag utan rullade bollen i mål. Fulham vinkade på offside, men reprisbilder visar att Baird, som var den som passade till Diop häver offsiden.

Minuten senare bytte John Gregory ut Sahar mot Daniel Nardiello, och strax därefter ersattes Blackstock av Nygaard medan Lawrie Sanchez ersatte Bocanegra med Liam Rosenior, vilket föranledde ytterligare positionsbyten hos gästerna.

Marcus Bignot blev näste inhoppare för QPR då han med en kvart kvar att spela ersatte en stabil Chris Barker.

Bignot hade knappt hunnit in på plan förrän han missade att täcka ut en boll till inspark och blev av med den till Rosenior. Roseniors låga inlägg hittade McBride som från nära håll styrde bollen över. Fulham ville ha hörna då man menade på att bollen gått via Camp och över. Strax innan hade Camp gjort en bra räddning på en nick från John efter ett farligt inlägg från Konchesky.

Rowlands fick en smäll med tio minuter kvar och ersattes av Simmonds. Simmonds hann inte uträtta mycket framåt då det var Fulham som jagade en kvittering och QPR slog mest undan.

Med 90 minuter på klockan ersattes Moore av Kieron St. Aimie och direkt efter bytet signalerades för 2 minuters tillägg.

Fulhams sista farlighet kom då man fick frispark precis utanför Rangers straffområde. Skottet tog dock i muren och Nardiello hade chans att kontra in ett mål. Resultatet blev en hörna och strax därefter blåstes matchen av.

Matchfakta

0-1 McBride (12)
1-1 Sahar (58)
2-1 Sahar (68)

Domare: K A Woolmer

QPR: 1. Lee Camp - 4.Zesh Rehman, 6. Michael Mancienne, 5.Damion Stewart, 3.Chris Barker (2.Marcus Bignot 76) - 18.Stefan Moore (20.Kieron St. Aimie 90), 7.Adam Bolder, 19.Simon Walton (23.Stefan Bailey 17), 14.Martin Rowlands (11.James Simmonds 82) - 9.Dexter Blackstock (16.Marc Nygaard 72), 17.Ben Sahar (8.Daniel Nardiello 69). Ej använda avbytare: 12.Jake Cole (mv), 15.Dominic Shimmin, 22.Shabazz Baidoo, 24.Sami Timoska.

Fulham: 1.Antti Niemi (12.Tony Warner 62), 2.Chris Baird, 3.Paul Konchesky, 4.Carlos Bocanegra (17.Liam Rosenior 73), 5.Zat Knight (19.Ian Pearce 62), 7.Steve Davis (14.Papa Bouba Diop 62), 8.Alexi Smertin, 9.David Healy (15.Collins John 62), 10.Brian McBride, 11.Clint Dempsey, 16.Lee Cook (18.Moritz Volz 46). Ej använda avbytare: 6.Elliott Omozusi, 20.Philippe Christanval

Efter matchen var John Gregory nöjd med resultatet, men vädjar även till fansen att inte förvänta sig för mycket på en gång. Skämtsamt sade han att han troligen kommer att få sparken om QPR inte vinner ligan med minst 20 poäng efter en sån här insats. Han menade också att det finns detaljer i försvarsspelet att jobba med.

Lawrie Sanchez var naturligvis inte nöjd med sitt lagsförsvarsspel och laget måste förbättra sig där om de skall undvika bottenstrid i Premier League. Offensivt såg Fulham bra ut och med lite bättre skärpa och lite flyt så kommer McBride och John att hitta målet regelbundet under säsongen.

Det som jag tyckte var positivt från matchen var att både Moore och Rehman såg ut att ha mycket bättre självförtroende nu genemot förra säsongen och offensivt såg det bra ut på högerkanten. Det var visserligen inte David Bardsley-klass på Rehmans backspel, men det sätter press på Bignot och Curtis att prestera. Vidare jobbade Blackstock på bra och Sahar visade att man som forward skall vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Sahar var visserligen osynlig stora delar av matchen, men man glömmer lätt bort att han bara är 17 år gammal.

Om en vecka inleder QPR ligaspelet med bortamatch mot nyuppflyttade Bristol City och efter matchen mot Fulham finns det visst hopp.