Lagbanner
QPR-truppen 2007/08 - målvakter
Sean Thomas (i blå tröja på bilden) kämpar med Jake Cole om platsen som reservmålvakt bakom Lee Camp.

QPR-truppen 2007/08 - målvakter

Så här veckan innan ligapremiären är det troligen färdigvärvat för John Gregory och redaktionen tar en koll på vilka spelare han har att tillgå.

John Gregory fortsätter att sätta sin prägel på den trupp han tog över från Gary Waddock i höstas. Sedan JGs ankomst på Loftus Road har närmare femton spelare lämnat klubben, samtidigt som nya spelare har kommit. QPR-redaktionen tar en närmare koll och börjar längst bak.

MÅLVAKTER

1. Lee Camp

Lee Camp en av spelarna på John Gregorys önskelista i sommar. QPR-publiken fick först stifta bekantskap med Camp våren 2004 då han var inlånad från Derby och spelade en viktig roll när laget tog klivet tillbaka till Championship.

I våras lånades Camp in från Derby igen. Även denna gången gjorde han bra i från sig och QPR började förhandla med Derby om en övergångssumma och till slut kom man överens som 300.000 pund. Camp valde alltså spel i Championship före bänkvärmande med tredubbel lön i Premier League.

Camp har meriter från England U21-landslag och beskrivs som en ganska komplett målvakt, även om han sägs kunna göra ordentliga tavlor i bland. Detta har dock inte hänt i QPR-dräkt och låt oss hoppas att det inte gör det heller. Camp kommer att inleda säsongen som försteval.

12. Jake Cole

22-årige Jake Cole har varit i QPR sedan elva års ålder och har fått både positiv som negativ kritik. Orädd och snabb ut från linjen men fortfarande lite väl fåordig i kommunikationen med försvaret. De fåtal matcher Cole har spelat har han han fått goda betyg i. Han har ett år kvar på kontraktet och kommer att göra allt han kan för att spela till sig ett nytt.

Sean Thomas

Sean Thomas blir 21 år i september och har gått vägen från lärling till heltidsproffs med QPR. Precis som med Jake Cole så går åsikterna om Thomas isär. Styr sitt försvar ganska bra och är, trots att han är relativt kort (185 cm), duktig i luften. Ett  par minustecken är spelet med fötterna och orutinen och inte heller under en låneperiod hos Bristol City i våras blev det några ligamatcher.

Thomas har inte tilldelats något tröjnummer ännu vilket pekar på att han är tredjeval och chansen att spela till sig ett nytt kontrakt kommer möjligen via en låneperiod.

Från föregående års trupp har veteranerna Simon Royce (Gillingham) och Paul Jones lämnat klubben på fri transfer.

Simon Ståål2007-08-06 21:25:00
Author

Fler artiklar om QPR